10 jaar oude Bitcoin whales zijn weer actief

Volgens de analyse website CryptoQuant piekte het aantal oude Bitcoin dat in de marktcirculatie kwam aanzienlijk toen de BTC koers onder de $20.000 zakte.

Oude whales ontwaken

Dat wallets die 7 a 10 jaar lang inactief zijn geweest weer hun Bitcoin verplaatsen zie je niet elke dag op de cryptocurrency-markt. Dat dit juist vandaag gebeurd is echter niet zo gek. Historisch gezien zien we vaker een piek in activiteiten van oude wallets wanneer de Bitcoin onverwachte bewegingen maakt of belangrijke doelen of ondersteuningsniveaus doorbreekt.

7y ~ 10y old Bitcoin on the move🤔

” It is definitely not a bullish sign, but..”
by @JA_Maartun

Read More👇https://t.co/Wzbt26LUbS pic.twitter.com/N4DVCHCiEC

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) August 29, 2022

Het lijkt er dus op dat ook zeer-langetermijninvesteerders nu zenuwachtig beginnen te worden en hun cryptomunten verkopen. Je zou verwachten dat het een zeer slecht signaal is, maar sommige analisten vertellen dat we historisch gezien juist op deze moment een ommekeer naar boven zien.

Geen reden tot paniek

Volgens blockdata werden onlangs dus zo’n 5000 10-jaar oude Bitcoins verplaatst. Ondanks het belang van de transactie, is het een relatief kleine overschrijving voor zo’n oude wallet.

Eerder verplaatsten hele oude wallets in korte tijd zo’n honderdduizend Bitcoins. Dat zorgde toen voor een enorme druk op de markt, maar ook dan is er volgens analisten weinig reden tot paniek. Ze vertellen dat dit soort verplaatsingen bijna nooit verkopen zijn. In perioden van hoge volatiliteit hebben beleggers de neiging hun bezit over verschillende wallets te verdelen om hun vermogen effectiever te beheren.

Maar zelfs als die fondsen worden overgedragen voor verkoop, zou zo’n grote hoeveelheid coins hoogstwaarschijnlijk via een OTC-handelsdesk gaan in plaats van dat het op de markt wordt gedumpt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht 10 jaar oude Bitcoin whales zijn weer actief verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters