12 procent van de Amerikanen gebruikte in 2021 Crypto

Uit een nieuw rapport van de Amerikaanse Federal Reserve blijkt dat 12 procent van de Amerikaanse bevolking vorig jaar crypto gebruikte als betaalmiddel en investering.

Hoewel de meeste Amerikaanse crypto-investeerders een relatief hoog inkomen genieten, geldt dat juist niet voor de 3 procent van de bevolking die het voor overboekingen gebruikt. Van de mensen die crypto gebruikt voor overboekingen heeft 13 procent zelfs geen traditionele bankrekening.

Amerikaanse adoptie van crypto

Amerikaanse investeerders en consumenten raken langzaam gewend aan het gebruiken van cryptocurrency’s. Opvallend is dat 11 procent van de Amerikaanse volwassenen crypto koopt als investering, terwijl 2 procent het ook gebruikt voor betalingen en 1 procent om geld naar vrienden en familie te sturen. Bitcoin en de rest van de cryptocurrency’s dienen dus meerdere doeleinden in de Verenigde Staten. Crypto als investering staat echter nog altijd fier bovenaan in de lijst.

46 procent van de Amerikanen die crypto kopen voor investeringsdoeleinden verdienen een jaarsalaris van tenminste 100.000 dollar. Slechts 29 procent van deze groep verdient minder dan 50.000 dollar per jaar. Van de mensen die crypto gebruiken voor overboekingen heeft slechts 24 procent een inkomen van 100.000 dollar of meer. 60 procent van deze groep verdient minder dan 50.000 dollar per jaar. Interessant is dat 27 procent van deze gebruikers geen creditcard heeft en 13 procent niet eens een bankrekening.

6 procent van de Amerikaanse bevolking is niet aangesloten bij een bank

Verder blijkt uit het rapport van de Federal Reserve dat 6 procent van de Amerikaanse bevolking momenteel bankloos is. Vooral onder het niet-witte gedeelte van de bevolking is het percentage banklozen relatief hoog. Onder het zwarte gedeelte van de bevolking ligt dat percentage op 13 procent en voor de hispanisten op 11 procent. Bitcoin en de rest van de cryptomarkt bewijzen zich hier in ieder geval voor een gedeelte als een oplossing.

Het is immer razend eenvoudig om op je telefoon een wallet te betalen en bijvoorbeeld via het Lightning Netwerk wat Bitcoin te versturen. Je kunt er nog niet overal mee betalen, maar het is wel degelijk een manier om eenvoudig waarde over te dragen aan anderen. Zelfs in landen als Amerika, die een goede financiële infrastructuur hebben, blijkt de bankloosheid vaak nog een stuk hoger te zijn dan gedacht.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht 12 procent van de Amerikanen gebruikte in 2021 Crypto verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters