153 jaar oude bankgigant gaat crypto beheren voor klanten

Deutsche Bank, een 153 jaar oude bankgigant uit Duitsland, gaat crypto beheren voor zijn institutionele klanten. De bank vroeg in juni een licentie aan bij de Duitse toezichthouder en heeft die inmiddels gekregen. Met ongeveer 500 miljard dollar aan assets in beheer is Deutsche Bank zeker geen kleine jongen in de traditionele financiële wereld.

Deutsche Bank’s stock rose after they announced custody for #Bitcoin! pic.twitter.com/4DpNNX6zEL

— Crypto Rover (@rovercrc) September 15, 2023

Hiermee sluit Deutsche Bank zich aan bij andere bankgiganten als Standard Chartered, BNY Mellon en Societe General; die allemaal vergelijkbare diensten aanbieden.

Markt reageert positief

De afgelopen jaren gaat het Deutsche Bank niet voor de wind, maar de aankondiging dat ze crypto gaan beheren leverde een mooie stijging voor de aandelen op. Voor de afgelopen 5 dagen staat er een plus van 7,35 procent op de borden voor de aandelen van Deutsche. Over de afgelopen vijf jaar zijn de aandelen van Deutsche Bank met 2,30 procent gedaald.

Vanaf de top van 2007 gemeten zijn de aandelen echter gigantisch veel van hun koerswaarde verloren. Zou de entree van Deutsche Bank in de crypto-industrie deze bankgigant kunnen redden van de ondergang?

Het lijkt erop dat de markt er in ieder geval vertrouwen in heeft dat dit een goede zet is voor Deutsche Bank. In de persverklaring staat dat Deutsche Bank verwacht dat de crypto-industrie uiteindelijk biljoenen dollars waard zal zijn. Op dit moment is de totale market cap van Bitcoin ongeveer 500 miljard dollar.

Uit die verklaring blijkt dus dat Deutsche Bank behoorlijke stijgingen verwacht voor Bitcoin en de rest van de industrie.

Deutsche Bank verandert van mening

In 2017 was het verhaal vanuit Deutsche Bank over Bitcoin nog heel anders. Destijds riep Ulrich Stephan, de hoofdstrateeg van de bank, dat hij Bitcoin niet zou aanraden aan zijn klanten. Wat dat betreft is Deutsche Bank gigantische van mening veranderd.

“Ik zou Bitcoin niet aan de alledaagse investeerder aanraden”, aldus Ulrich Stephan in november 2017 (net voordat Bitcoin de toenmalige all-time-high van 20.000 dollar bereikte).

Overigens is Deutsche Bank hier niet anders in dan andere grote traditionele namen. Ook BlackRock was tot voor kort bijvoorbeeld vooraf negatief over Bitcoin. Inmiddels hebben ze een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF ingediend in de Verenigde Staten; en zo zijn er nog wat grote namen die van mening veranderd zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht 153 jaar oude bankgigant gaat crypto beheren voor klanten verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters