50 procent van freelancers overwegen deel salaris in Bitcoin te nemen

Volgens een recent onderzoek van Bakkt – een marktplaats voor digitale assets – zou 50 procent van de freelancers overwegen een deel van hun salaris in Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency’s te nemen. Zelfs tijdens de bearmarkt die we op dit moment doormaken. 38 procent geeft zelfs aan hun volledige salaris in Bitcoin te willen ontvangen.

Waarom freelancers?

Het lijkt erop dat freelancers meer openstaan voor Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Een mogelijke uitleg hiervoor is dat freelancers van zichzelf mensen zijn die meer gewend zijn om risico en stress te ervaren. Als freelancers moet je het immers allemaal zelf regelen en is het mogelijk dat je van de ene op de andere dag je baan kwijt bent. Het is een iets volatieler bestaan dan het leven van iemand met een vaste baan.

Die volatiliteit past bij de volatiliteit van Bitcoin en de crypto-sector in zijn algemeenheid. Daarbij zijn freelancers waarschijnlijk van nature iets meer onderzoeken en staan ze meer open voor nieuwe dingen als Bitcoin. Op basis van dit onderzoek van Bakkt kunnen we in ieder geval moeilijk concluderen dat Bitcoin “dood” is, wat je tegenwoordig weer veel in de media ziet terugkomen.

“Crypto is de evolutie van geld”

Uit het onderzoek van Bakkt blijkt dat veel freelancers crypto zien als een manier om de potentiële waarde van hun salaris te verhogen. De Bitcoin die je vandaag krijgt kunnen in korte tijd immers rap in waarde stijgen. Het tegenovergestelde is echter ook waar. Je salaris laten uitbetalen in Bitcoin of andere crypto vormt om die reden een risico. Op dit moment lijkt het geen hele slimme zet om je volledige salaris in Bitcoin uit te laten betalen als je daar van moet leven.

In ieder geval als je het niet aankan om een crash van 70 tot 80 procent te moeten verwerken. Als je het spaargeld hebt om dat op te vangen, dan zou je het kunnen overwegen. Als Bitcoin inderdaad de “evolutie van ons geld” is, zoals de freelancers uit het onderzoek van Bakkt geloven, dan kan het een hele lucratieve zet zijn om je salaris daarin te laten uitbetalen. Zekerheid bestaat echter niet in deze wereld.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht 50 procent van freelancers overwegen deel salaris in Bitcoin te nemen verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters