62 duizend handelaren geliquideerd nu Bitcoin en Ethereum dalen

De Bitcoin en Ethereum koersen daalden vanmorgen aanzienlijk, BTC daalde onder de $20.000 en Ethereum zakte richting $1.000.

Bearish prijsactie

Vorige week verliep bullish voor de meeste cryptocurrencies, aangezien bijna alle prijzen stegen. Bitcoin was erin geslaagd om boven de $20.000 ondersteuning te blijven na weken geschommeld te hebben rond en onder deze prijs.

Bitcoin heeft vandaag echter 3,72% van zijn waarde. Het handelt nut dicht bij zijn zevendaagse dieptepunt van $19.840. De marktkapitalisatie van Bitcoin is gecrasht van maar liefst $1,27 biljoen in november 2021 tot minder dan $378 miljard vandaag.

Ethereum, de op één na grootste cryptomunt, is gedaald tot ongeveer $1.072. Dit komt neer op een daling van 6,7% in de afgelopen 24 uur en 78,14% ten opzichte van het all-time high van $4.891.

Te midden van de bearish prijsactie van vandaag werden meer dan 62.000 handelaren ter waarde van $180 miljoen geliquideerd op de cryptomarkt, zo blijkt uit de gegevens van CoinGlass. Ethereum leidt de liquidaties met bijna 62 miljoen in de afgelopen 24 uur, gevolgd door Bitcoin met $59,95 miljoen en Solana met $3,42 miljoen in dezelfde periode.

Bitcoin en Ethereum koersen kunnen nog meer gaan dalen

De belangrijkste drijfveren achter de bearish actie zijn de sterk dalende crypto-handelsvolumes, de verkoopdruk van miners en de verwachting van een nieuwe renteverhoging door de Federal Reserve.

Het totale handelsvolume van cryptocurrencies is gedaald tot net boven de $50 miljard. Dit is een daling van 86% ten opzichte van het all-time high van bijna $367,6 miljard op 20 mei 2021. De langdurige bearish prijsbeweging van Bitcoin heeft ook veel miners gedwongen hun bezit te verkopen om de operationele kosten te dekken.

“Met het verlies van het prijsniveau van $30k zijn miners en langetermijnhouders (LTH’s) onder druk komen te staan”, stelde een recent rapport van Glassnode. Langetermijnhouders verwijst naar Bitcoin-houders die hun bezit maanden tot jaren niet verkopen. Momenteel worden de langetermijnhouders van Bitcoin geconfronteerd met verliezen tot 33%.

Ten slotte werden cryptocurrencies bearish na de stijging van 75 basispunten die vorige maand door de Amerikaanse Fed werd aangekondigd. De Fed komt opnieuw bijeen op 26 juli, waarbij velen een nieuwe verhoging van 75 basispunten verwachten. Dit kan ervoor zorgen dat alle risicovolle activa nog meer gaan dalen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht 62 duizend handelaren geliquideerd nu Bitcoin en Ethereum dalen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters