62% van de handelaren heeft al een jaar lang geen Bitcoin verkocht

Volgens gegevens van TipRanks heeft het grootste deel van de Bitcoin investeerders hun tokens een jaar of langer vastgehouden.

Meerderheid van de investeerders blijft Bitcoin vasthouden

Ondanks de onzekerheden die de bearmarkt met zich meebrengt, blijkt uit statistieken dat de meerderheid van de Bitcoin handelaren al meer dan een jaar een zeer eenvoudige handelsstrategie gebruiken: hodling (vasthouden).

Volgens gegevens van het handelsanalyseplatform TipRanks heeft 62% van de wallets hun Bitcoin gedurende een jaar of langer vastgehouden. Daarnaast blijkt 32% van de wallets hun Bitcoin een maand tot een jaar hebben vastgehouden. Maar 6% heeft hun Bitcoin minder dan een maand vastgehouden.

Afgezien van het bezit, gaf de site ook een analyse van de winstgevendheid bij het houden van Bitcoin. Volgens de gegevens maakt 48 procent van de huidige investeerders op dit moment nog winst, terwijl ongeveer een gelijk aantal investeerders verlies lijdt. Uit de gegevens bleek ook dat de overige 4% geen winst of verlies heeft gemaakt.

Hoewel de prijs van Bitcoin de laatste tijd flink is gedaald, bleef bijna een kwart van het circulerende aanbod in wallets. Op 18 augustus toonden statistieken aan dat 24% van het Bitcoin-aanbod minimaal vijf jaar onaangeroerd bleef. Dit suggereert dat langetermijnhouders niet van plan zijn om te verkopen, vooral tijdens een bearmarkt.

Onderzoek van Appinio

Een ander onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoeksplatform Appinio, toonde aan dat 55% van de crypto-investeerders hun crypto-investeringen vast blijven houden. Dit ondanks de massale uitverkoop die recentelijk plaatsvond binnen de crypto markt. Van de deelnemers aan het onderzoek is 40% van mening dat de Bitcoin de komende drie maanden nog steeds de beste investeringsmogelijkheid is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht 62% van de handelaren heeft al een jaar lang geen Bitcoin verkocht verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters