’75 procent kans op Spot Bitcoin ETF in 2023′

Analisten van Bloomberg zeggen dat de kans groot is dat we in 2023 nog een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op de markt zien komen. Dit jaar krijgt een Spot Bitcoin ETF 75 procent kans van de analisten van Bloomberg en voor 2024 lijkt het nagenoeg een zekerheid, James Seffart en Eric Balchunas geven dat een kans van 95 procent.

NEW: @JSeyff & I are upping our odds to 75% of spot bitcoin ETFs launching this yr (95% by end of ’24). While we factored Grayscale win into our prev 65% odds, the unanimity & decisiveness of ruling was beyond expectations and leaves SEC w “very little wiggle room” via @NYCStein pic.twitter.com/IyEGmWjuHa

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) August 30, 2023

Spot Bitcoin ETF van Grayscale

De reden dat Seffart en Balchunas momenteel zo optimistisch zijn over de komst van een Spot Bitcoin ETF heeft natuurlijk te maken met het winnen van de rechtszaak door Grayscale tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In die zaak besloot de federale rechter dat de SEC de afkeuring van de Spot Bitcoin ETF van Grayscale moet herzien.

“James Seffart en ik verhogen onze kans naar 75 procent voor een Spot Bitcoin ETF lancering dit jaar (95 procent richting het einde van 2023). Hoewel we de overwinning van Grayscale meenamen in de vorige voorspelling van 65 procent, ging de unanimiteit van de rechter verder dan onze verwachtingen en laat dat de SEC zonder veel speelruimte achter”, aldus Balchunas.

Lot of people were asking yesterday. Eric and I have moved to 75% for 2023 launch of a spot #Bitcoin ETF and we think it’s almost a done deal that we will have one launched by the end of 2024. https://t.co/nO1gtSQzH1

— James Seyffart (@JSeyff) August 30, 2023

Voor het jaar 2024 lijkt de Spot Bitcoin ETF nu dus een zekerheid en daarmee zou de komst van de ETF samenvallen met de Bitcoin halving. Wat dat betreft kan het jaar 2024 weleens heel bullish worden voor Bitcoin. Het gaat in ieder geval heel interessant worden, want de industrie vraagt al jaren om een Spot Bitcoin ETF.

Goed voor de Bitcoin koers

We hebben na de uitspraak van de rechter in de zaak van Grayscale al kunnen zien dat de markt wel positief is over een Spot Bitcoin ETF. De Bitcoin koers schoot als gevolg daarvan met ruim 5 procent omhoog. Daarna heeft de koers echter niet kunnen doorzetten.

We openen vandaag op 27.256 dollar en de markt lijkt nog steeds moeite te hebben om de volgende slag omhoog te maken. De macro-economische omstandigheden blijven de koersen een beetje drukken, zo zien we ook vandaag weer.

Over de gehele week gemeten staat Bitcoin nog wel op een mooie plus van 2,90 procent, maar voor de afgelopen 24 uur staat er een daling van 0,59 procent op de borden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ’75 procent kans op Spot Bitcoin ETF in 2023′ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters