Aandeelhouders Marathon Digital klagen CEO Fred Thiel en andere bestuurders aan

De aandeelhouders van Marathon Digital, een Amerikaanse beursgenoteerde Bitcoin miner, hebben besloten om CEO Fred Thiel en andere bestuurders van de firma aan te klagen. Fred Thiel en zijn bestuur zouden hun fiduciaire plichten schenden, zichzelf oneerlijk verrijken en de assets van het bedrijf misbruiken. Wat de inhoud van de aanklachten betreft doet deze zaak wel een beetje aan FTX denken.

Wat hebben ze gedaan?

Volgens de aanklacht heeft het management van het bedrijf problemen rondom Marathon Digital onterecht gebagatelliseerd, de waardering van het bedrijf kunstmatig opgeblazen, zichzelf excessieve salarissen uitgekeerd, verkochten ze op lucratieve wijze hun aandelen met voorkennis en schreven ze zichzelf onverdiende hoge bonussen uit op basis van valse en misleidende verklaringen.

Als gevolg van het starten van de rechtszaak is het aandeel van Marathon Digital behoorlijk gedaald de afgelopen dagen. Voor de laatste vijf dagen staat er een daling van 10,75 procent op de borden.

Vanaf het begin van het jaar gemeten is Marathon Digital echter een fantastische investering geweest. In het totale jaar 2023 steeg het aandeel van Marathon Digital met een indrukwekkende 400 procent, waarmee het nog veel beter presteerde dan Bitcoin zelf.

Hoeveel eisen de aandeelhouders?

In de aanklacht van de aandeelhouders is geen duidelijke eis terug te vinden. Wat dat betreft is het aan de rechter om de hoogte van de eventuele compensatie te bepalen. Verder eisen de aandeelhouders dat er beter overzicht komt op het bestuur en de taken die zij uitvoeren.

Voor dat toezicht nomineerden de aandeelhouders vier grote aandeelhouders om dat op zich te nemen. Verder elimineerden ze de vorige procedure die werd gebruikt om bestuurders voor de firma uit te kiezen.

Alles bij elkaar is dit geen goede ontwikkeling voor Marathon Digital, dat binnen de industrie werd gezien als een hele succesvolle speler op het gebied van Bitcoin mining. Voor nu lijkt die reputatie dus even een kleine deuk op te lopen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Aandeelhouders Marathon Digital klagen CEO Fred Thiel en andere bestuurders aan verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters