Aandelen Amerikaanse banken hard onderuit na renteverhoging Federal Reserve

De aandelen van verschillende Amerikaanse banken zijn in de nahandel op woensdag hard onderuitgegaan. Dat is opvallend, omdat Federal Reserve voorzitter Jerome Powell de bankensector een paar minuten daarvoor nog “solide” en “weerbaar” noemde.

Nu blijkt weer dat de bankencrisis waarschijnlijk nog niet voorbij is. Bitcoin reageert daar goed op en staat op een plus van 1,83 procent.

PacWest Bancorp valt 52,5 procent

Met name regionale banken hebben het op dit moment zwaar in de Verenigde Staten. Wat dacht je bijvoorbeeld van PacWest Bancorp, dat in de nahandel met 52,5 procent omlaag viel. Dat gebeurde nadat bekend werd dat de bank waarschijnlijk assets moest verkopen om verdere ellende te voorkomen.

PacWest kan zomaar eens de volgende bank zijn die tijdens deze bankencrisis zijn einde zal vinden.

De kans is meer dan aanwezig dat er weer een grote bank opstaat die besluit om PacWest over te nemen. Net zoals JPMorgan uiteindelijk degene was die First Republic overnam.

Crypto gaining momentum as US Regional Bank stocks tumble after hours:

PacWest, $PACW: ⬇️60%
Western Alliance, $WAL: ⬇️30%
Metropolitan Bank, $MCB: ⬇️20%
Valley National, $VLY: ⬇️15%
HomeStreet, $HMST: ⬇️11%
Zions Bank, $ZION: ⬇️10%
KeyCorp, $KEY: ⬇️8%

Seems like time to #HODL

— Acquire.Fi (@Acquire_Fi) May 4, 2023

Verder zijn Western Alliance Bancorp (22,4 procent), Metropolitan Bank (16,2 procent) en HomeStreet (7,8 procent) banken die in de nahandel stevig geraakt werden. Alles bij elkaar is het weer een pijnlijke sessie voor de Amerikaanse bankensector, waarvoor de crisis nog zeker niet voorbij is.

De geloofwaardigheid van de Federal Reserve

Het zal in ieder geval niet goed zijn voor de geloofwaardigheid van de Federal Reserve dat de banken nog geen twee uur na de uitspraken van Jerome Powell wederom onderuitgingen. Op Twitter werd Powell hier dan ook behoorlijk voor aangepakt.

Powell: “Our Banking System is Sound and Resilient”

3 hours later Pacwest (another regional bank) is now down an additional 50% after hours

SVB, Silvergate, Signature, First Republic, & now PacWest. Sounds like a very sound and resilient banking system…

— Will Clemente (@WClementeIII) May 3, 2023

Als dit op deze manier doorzet, dan kan de renteverhoging van gisteravond weleens van hele korte duur zijn. Mocht de pleuris echt uitbreken, dan is de kans aanwezig dat de rente heel snel weer omlaag gaat.

Dat zou de geloofwaardigheid van de Federal Reserve echt compleet beëindigen en mogelijk ook een gigantische paniek rondom de Amerikaanse dollar veroorzaken. Wat dat betreft is het voor de stabiliteit in de wereld te hopen dat het hierbij blijft.

Aan de andere kant is alle onrust en ellende natuurlijk wel weer positief voor Bitcoin, dat vandaag dan ook met een mooie plus begonnen is. Het zijn in ieder geval spannende tijden op dit moment.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Aandelen Amerikaanse banken hard onderuit na renteverhoging Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters