Aandelen MicroStrategy in 2023 nog naar 520 dollar per stuk?

Analisten zijn bullish over het software-bedrijf MicroStrategy (MSTR) dat in 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf werd dat op grote schaal in Bitcoin investeerde. Als gevolg van de gigantische koersstijgingen van Bitcoin in 2023 voorzien TD Cowen en Berenberg een prijsexplosie voor het aandeel van MicroStrategy.

Tot nu toe steeg MicroStrategy in 2023 al met 207 procent, maar als we deze analisten mogen geloven is het feest nog niet voorbij.

Hoeveel Bitcoin heeft MicroStrategy?

Het meest bizarre aan het MicroStrategy-verhaal is dat het bedrijf er sinds augustus 2020 in geslaagd is om 152.333 Bitcoin te kopen. Die Bitcoin zijn op het moment van schrijven grofweg 4,5 miljard dollar (!) waard.

Recent liet MicroStrategy nog zijn spierballen zien door even 12.333 Bitcoin bij te kopen voor het duizelingwekkende bedrag van 347 miljoen dollar tussen 29 april en 27 juni.

Veel winst heeft MicroStrategy nog niet gemaakt op de Bitcoin. Het bedrijf heeft namelijk een gemiddelde inkoopprijs van 29.803 dollar per Bitcoin.

Wat dat betreft heeft het beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf meer dan iedereen een bullmarkt nodig. Die zou er kunnen komen door de recente entree van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, die recent een Spot Bitcoin ETF aanvroegen in Amerika.

Het aandeel van MicroStrategy

MicroStrategy kocht op 11 augustus 2020 voor het eerst Bitcoin. Op dat moment stond de koers van het aandeel op ongeveer 133 dollar. Ondanks het feit dat ze nog geen echte winst op die investering maakten, is het aandeel van het bedrijf met ~331,5 procent gestegen sinds dat moment.

Hoe komt dat? Een mogelijk verklaring daarvoor is dat MicroStrategy voor veel partijen de enige manier is om makkelijk in Bitcoin te investeren. Je koopt dan natuurlijk niet direct Bitcoin, maar wel een bedrijf dat vrijwel compleet draait om het kopen en vasthouden van Bitcoin.

Als er een volgende bullrun komt voor Bitcoin, dan kunnen er gekke dingen gebeuren met het aandeel en dat lijken de analisten van TD Cowen en Berenberg te erkennen. Vandaag is het aan MicroStrategy om zijn cijfers voor het tweede kwartaal van 2023 te publiceren en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Aandelen MicroStrategy in 2023 nog naar 520 dollar per stuk? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters