Aantal Bitcoin ATM-installaties ziet grootste daling sinds 2019

Het aantal Bitcoin (BTC) ATM-installaties heeft deze maand wereldwijd de grootste daling gezien sinds 2019.

Mogelijke comeback Bitcoin ATM-installaties

Heel 2022 ziet eigenlijk een vertraging in het aantal Bitcoin ATM-installaties. Het aantal nieuwe installaties in december van 2021 lag bijna 90% hoger dan nu. Die maand werden er circa 1971 BTC ATM’s geïnstalleerd.

Het is echter mogelijk dat dit aantal installaties bezig is met een comeback. In de eerste vijf dagen van juni 2022 zijn er namelijk wereldwijd circa 815 Bitcoin-ATM’s geïnstalleerd. Dat is al meer dan heel de maand april van dit jaar, maar dan in slechts een paar dagen tijd. Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van Coin ATM Radar.

Welke factoren spelen hierbij een rol

Er zijn een aantal belangrijke factoren die wellicht een grote rol spelen bij het aantal Bitcoin ATM’s dat geplaatst wordt. Dit zijn onder andere geopolitieke spanningen wereldwijd, onduidelijke of anti-cryptoregelgevingen, marktverzadiging en zakelijke impact als gevolg van de covid-pandemie.

De Verenigde Staten (VS) is nog steeds de grootste thuisbasis voor crypto gerelateerde geldautomaten (ATM’s). Bijna 88% van de in totaal 37.826 wereldwijde crypto-atm’s zijn in de VS geplaatst. In Europa staan hier slechts 3,8% van, of circa 1.419 crypto-atm’s. De VS heeft een aanzienlijke voorsprong op het aantal crypto ATM’s dat geplaatst zijn.

Van alle crypto ATM’s, plaatst de fabrikant Genesis Coin er het meest. Zij zijn de leider op dit gebied in termen van marktaandeel. Genesis Coin heeft ongeveer 41% van alle crypto-ATM’s wereldwijd geïnstalleerd.

Bovengenoemde factoren zouden echter slechts tijdelijk invloed kunnen hebben op het aantal crypto-ATM’s. Toch blijft het netwerk van Bitcoin zich in de kern verbeteren en blijft het netwerk dan ook zijn eerdere records bij het beveiligen, decentraliseren en versnellen van het ondoordringbare Peer-to-Peer (P2P) netwerk verbeteren.

Het bericht Aantal Bitcoin ATM-installaties ziet grootste daling sinds 2019 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters