Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in zes jaar tijd

Nieuwe data van het on-chain analyseplatform Santiment onthult dat het aantal Bitcoin bij de beurzen op het laagste niveau in meer dan zes jaar tijd ligt. Volgens Santiment bevinden slechts 5,8 procent van Bitcoin zich momenteel bij de beurzen, wat het laagste niveau sinds december 2017 markeert.

👋 Just 5.8% of #Bitcoin is currently sitting on exchanges, which is officially the lowest level #crypto‘s top market cap asset has seen since December 17, 2017. We are also continuing to see reasonable amounts of $BTC whale transactions (57.4K per week). https://t.co/c0vfjFEvvG pic.twitter.com/nNnz2JDJyb

— Santiment (@santimentfeed) August 24, 2023

Bitcoin is de leider

Bitcoin is niet alleen de leider op het gebied van market cap en waardering, maar is ook de baas als het gaat om de activiteit op het netwerk.

Op plek twee vinden we Tether (USDT) terug, gevolgd door Ethereum, Polygon en Litecoin. Het is bijna bizar om te zien dat het aantal dagelijkse actieve adressen op Ethereum en Litecoin bijna op hetzelfde niveau ligt.

Bitcoin ligt wat deze statistiek betreft VER voor op de concurrentie. Wat dat betreft is het logisch dat een BlackRock alleen maar interesse heeft om een Spot Bitcoin ETF uit te geven en momenteel niet echt naar andere munten kijkt.

Concentratie bij Ethereum

Over Ethereum heeft Santiment ook een interessante observatie. De grootste 10 adressen die de munt van Vitalik Buterin aanhouden hebben namelijk 35 procent van alle tokens in bezit.

Volgens Santiment is de toename in de holdings van grote adressen het gevolg van kleinere investeerders die uit angst hun Ethereum verkopen tijdens de correcties.

“De 10 grootste adressen op het netwerk van Ethereum houden nu 35 procent van alle tokens vast. Dit betekent niet dat de op één na grootste munt van de markt plotseling gecentraliseerd is, maar het laat de capitulatie van kleinere handelaren zien”, aldus Santiment.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 26.029 dollar en Ethereum op 1.647 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in zes jaar tijd verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters