Aantal Bitcoin Ordinals inscripties gaat richting 4,8 miljoen

Het aantal Ordinals inscripties op Bitcoin gaat momenteel door het dak en is in acht dagen tijd gegroeid van 2,5 naar 4,78 miljoen stuks. Hoewel het protocol oorspronkelijk bedoeld was om non-fungible tokens (NFTs) op Bitcoin te kunnen publiceren, is er inmiddels een andere toepassing heel populair. Dan hebben we het natuurlijk over het creëren van BRC-20 tokens.

Wat is een BRC-20 token?

De BRC-20 tokenstandaard is gebaseerd op de ERC-20 tokenstandaard. Dat is de tokenstandaard waar in 2017 de grote ICO-hype op gebouwd is. In principe is het een soort standaard smart contract waarmee het heel eenvoudig is om een token te bouwen die goed in elkaar zit.

De afgelopen dagen zie je duidelijk hoe het aantal inscripties compleet door het dak gaat. Op dit moment zijn de op tekst gebaseerde inscripties het meest populair, wat de inscripties zijn die je nodig hebt om een BRC-20 token te creëren.

8/ In fact, text inscriptions are now the most prominent Ordinal inscription type in the #Bitcoin network.

Text: 2.8M
Images: 650k
Video: 1.8k
Audio: 347
Other: 19k

Inscriptions dashboard: https://t.co/YKwAbthEXL pic.twitter.com/O12MZj0qLT

— Rafael Schultze-Kraft (@n3ocortex) May 4, 2023

In eerste instantie waren het vooral afbeeldingen die populair waren, maar door de BRC-20 tokenstandaard heeft tekst het overgenomen. Volgens Rafael Schultze-Kraft van Glassnode waren er op 5 mei al bijna 2,8 miljoen tekst-gebaseerde inscripties op de Bitcoin blockchain gepubliceerd. Daar stonden slechts 650.000 afbeeldingen tegenover.

99 procent

Wat opvalt is dat sinds 25 april maar liefst 99 procent van alle inscripties op het Ordinals protocol op tekst gebaseerde inscripties waren. Volgens een nieuwe tool waarmee we de BRC-20 tokens in de gaten kunnen houden, zijn er op dit moment 14.200 van dit soort tokens.

Samen zouden zij een market cap van ongeveer 700 miljoen dollar hebben. De grootste munt is ordi dat een market cap van 411 miljoen dollar heeft. Daarmee staat het op plek 2622 op CoinMarketCap en doet het zo langzamerhand mee met de grote jongens binnen de industrie.

Verder heeft Bitcoin ook zijn eigen versie van PEPE, dat een market cap van 34 miljoen dollar kent. De meeste munten op Bitcoin zijn memecoins en zijn nog enorm klein, maar het is wel grappig om te zien dat altcoins op Bitcoin tegenwoordig een ding is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Aantal Bitcoin Ordinals inscripties gaat richting 4,8 miljoen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters