Aantal dagelijkse Bitcoin-transacties bereikt nieuwe all-time high

De Bitcoin koers staat op dit moment niet op een niveau waarbij je all-time highs zou verwachten, maar het dagelijkse aantal transacties op Bitcoin bereikte toch echt een nieuw record. Althans, als we het zevendaagse bewegende gemiddelde gebruiken om dat getal te meten. De toegenomen interesse in blokruimte op Bitcoin lijkt vooral voort te komen uit Inscriptions.

Nieuwe all-time high

Als we de data van The Block mogen geloven, dan is deze meter naar een recordhoogte van 408.000 transacties gestegen. Het vorige record lag op iets meer dan 406.000 transacties. De Chinese reporter Colin Wu was er ook als de kippen bij om te schrijven over het nieuwe record. Hij sprak zelfs over een zevendaags gemiddelde van 426.337 transacties op basis van data van Glassnode.

Hoe dan ook is duidelijk dat het gebruik van Bitcoin in de lift zit en dat is onbetwistbaar goed voor het netwerk. Dat zorgt er immers voor dat miners, ondanks de tegenvallende koersresultaten van met name het afgelopen jaar, voldoende verdienen om rond te komen en het netwerk te beschermen.

Het aantal Ordinals Inscriptions op de blockchain van Bitcoin blijft in ieder geval toenemen. Gisteren bereikte deze statistiek nog een record van meer dan 223.000 Inscriptions, zo blijkt uit de bovenstaande grafiek van Dune Analytics.

Veranderende perceptie van Bitcoin

De opkomst van Inscriptions zorgt er volgens sommigen voor dat het beeld dat de markt van Bitcoin heeft verandert. Waar Bitcoin voorheen werd gezien als een protocol dat helemaal af was en niets met nieuwigheden had, lijkt daar nu verandering in te komen. Dankzij de introductie van Bitcoin Ordinals is het immers mogelijk om NFTs op de blockchain te publiceren.

Daar maakt men op dit moment gretig gebruik van, want sinds de lancering van het protocol op 21 januari 2023 is de activiteit vrijwel alleen maar toegenomen. “Wij zijn ervan overtuigd dat ordinals de potentie hebben om het Bitcoin netwerk op de lange termijn van een positieve impact te voorzien. Bijvoorbeeld door een nieuwe golf van enthousiaste gebruikers en ontwikkelaars richting de gemeenschap te trekken”, zo schrijft Grayscale.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op een koers van ongeveer 29.200 dollar en staat de digitale munt voor 2023 op een plus van bijna 77 procent. We staan misschien redelijk ver van de all-time high vandaan, maar ook de lokale bodem van 15.500 dollar is inmiddels behoorlijk uit het zich geraakt.

Het is lastig om te zeggen of de bearmarkt helemaal voorbij is voor Bitcoin, zeker gezien de macro-economische omstandigheden die we momenteel zien, maar het heeft er in ieder geval alle schijn van dat de meeste ellende achter ons ligt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Aantal dagelijkse Bitcoin-transacties bereikt nieuwe all-time high verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters