Aantal installaties van Bitcoin-geldautomaten neemt alweer af

Het jaar 2022 is nog geen goed jaar gebleken voor het aantal Bitcoin (BTC) geldautomaten-installaties. Sinds de start van het jaar neemt het aantal installaties van dergelijke geldautomaten iedere maand af.

Aantal BTC-geldautomaten-installaties neemt af

Bitcoin gerelateerde geldautomaten zijn in sommige gebieden cruciaal voor de Bitcoin-economie. Dit vanwege het feit dat ze gebruikers helpen om BTC-tegoeden fysiek op te halen of juist te deponeren.

Afgelopen jaar (2021) zag echter wereldwijd de grootste toename die tot nu toe in Bitcoin-geldautomaten ooit heeft plaatsgevonden. In augustus alleen al werden circa 2.037 BTC-geldautomaten geplaatst. In december van 2021 werden er circa 1.969 BTC-geldautomaten geïnstalleerd.

Sinds januari van dit jaar is dit aantal echter gestaag afgenomen, naar 1.687 in januari. In februari was dit aantal nog maar 970, in maart 757 en in april 739, uit data afkomstig van Coin ATM Radar.

Genesis Coin domineert sector

Eén van de redenen voor het minder aantal geïnstalleerde crypto gerelateerde geldautomaten kan zijn dat in nieuwere rechtsgebieden die bereid zijn het Bitcoin-ecosysteem te accepteren en over te nemen enige vertraging is opgelopen.

Uit data afkomstig van Coin ATM Radar blijkt tevens dat Genesis Coin momenteel in de crypto ATM-markt domineert, met een marktaandeel van 41,5%. Andere prominente fabrikanten van cryptogeldautomaten zijn General Bytes (21,6%), BitAccess (15,2%) en Coinsource (5,3%). In onderstaande afbeelding is dit verder weergegeven. Het is nog niet duidelijk of deze dalende trend langdurig zal aanhouden of niet.

Het bericht Aantal installaties van Bitcoin-geldautomaten neemt alweer af verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters