Aantal nieuwe Bitcoin-adressen raken maandelijks hoogtepunt

De afgelopen tijd hebben de prijzen van Bitcoin (BTC) een stijgende trend laten zien, wat investeerders aantrekt. Deze recente prijsstijging heeft het vertrouwen onder beleggers versterkt, vooral na de langdurige periode van neerwaartse trends vorig jaar.

Activum toont veerkracht

Ondanks de regelgevende maatregelen tegen grote crypto-exchanges en het toenemende toezicht van toezichthouders, heeft dit activum vooral veerkracht getoond. Investeerders werden aangetrokken door zowel de stijgende prijzen als de relatief stabiele markt.

Volgens recente gegevens gepubliceerd door Glassnode, een bedrijf gespecialiseerd in on-chain analyse, is het aantal Bitcoin-adressen deze maand gestegen. Naar verluidt heeft het aantal nieuwe adressen het hoogste niveau van de afgelopen maand bereikt, namelijk 19.833.952.

Bovendien blijkt uit de bovenstaande grafiek dat de recent bereikte waarden tot de hoogste cijfers behoren sinds april van dit jaar. Hoewel het niveau rond de $30.000 lag, is de statistische waarde gedaald en vervolgens weer gestegen, wat de veerkracht van beleggers aantoont.

Eerder in juli werden niveaus bereikt die niet exact overeenkwamen, maar dichtbij kwamen. Op dat moment was het hoogste punt in een maand ongeveer 19.778.232, rond 27 juni.

Interesse op grote schaal is gewekt

Volgens een rapport heeft Bitcoin in de afgelopen weken een winstgericht regime doorgemaakt, waardoor het de interesse van investeerders op grote schaal heeft gewekt. Beleggers van alle soorten, van individuele investeerders tot institutionele beleggers, hebben deelgenomen aan de hodling-activiteit.

Tegelijkertijd wijzen andere gegevens erop dat Ethereum (ETH) recentelijk een vergelijkbare reactie heeft ervaren. Met name het aantal niet-nul wallet-adressen heeft een recordhoogte bereikt.

De gegevens geven aan dat het aantal niet-nul adressen een recordhoogte heeft bereikt van 102.469.037. De grafiek, zichtbaar sinds 2016, toont een exponentiële stijging over de jaren, met name om de hoogste waarden ooit te bereiken.

Verschillende aantrekkelijke aspecten voor investeerders

Dit suggereert dat investeerders steeds meer aan het accumuleren zijn, zelfs als hun crypto-wallet voorheen inactief was. Tegelijkertijd kan het ook betekenen dat een groeiend aantal investeerders enthousiast is om in dit actief te investeren.

Voor Ethereum waren er verschillende aantrekkelijke aspecten voor investeerders. De stijgende prijzen en de Shanghai-upgrade hebben investeerders gestimuleerd om vooral in het licht van toenemende stakingen deel te nemen.

Al met al wijzen de toenemende adressen en het aantal niet-nul adressen op positieve vooruitzichten voor dit actief. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $30.083,90, wat een stijging van 16,35% betekent in de afgelopen maand. Ethereum wordt verhandeld tegen $1.855,48, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 5,89% in de afgelopen maand.

Het bericht Aantal nieuwe Bitcoin-adressen raken maandelijks hoogtepunt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters