Abra komt met eerste Crypto-betaalkaart op het American Express netwerk

Abra heeft vandaag de lancering van een nieuwe crypto-betaalkaart aangekondigd. De kaart draait op het American Express netwerk en geeft kaarthouders de mogelijkheid om onder andere Bitcoin te verdienen met hun aankopen. “We kennen Abra al sinds 2015 en we zijn altijd al enthousiast geweest over de visie van oprichter Bill Barhydt”, aldus Mohammed Badi, een hoge pief bij American Express.

Abra kaart op American Express netwerk is volgende stap

Voor de aankondiging op Consensus 2022 vertelde Barhydt aan Decrypt dat de Abra Crypto Card een traditionele creditcard is en dat kaarthouders hun beloningen in Amerikaanse dollars en crypto ontvangen. Hij voegt daaraan toe dat de beloningen in eerste instantie alleen uit Bitcoin en Ethereum bestaan, maar dat er later meer munten aan toegevoegd worden.

BIG NEWS Today @AbraGlobal Fans…

1. The Abra Crypto Card on the American Express Network

2. The Abra NFT service for one click buying, selling, sharing NFTs without leaving the Abra App

3. There’s more!! 🧵…https://t.co/b0g56Cdh6O#Bitcoin #CPRX

— Bill Barhydt (@billbarhydt) June 10, 2022

Het plan is om de hele boel later dit jaar te lanceren. “Wat we hiermee op de markt brengen zijn de mogelijkheden van American Express. Klanten kunnen dus de normale dienstverlening van American Express verwachten en meer”, aldus Barhydt tegenover Decrypt. Abra kaarthouders profiteren onder andere van het wereldwijde netwerk van American Express terwijl ze hun crypto-beloningen kunnen verhandelen in de Abra-app.

Volledige lijst moet nog bekendgemaakt worden

Ze zijn bij Abra nog met wat details bezig als het gaat over de keuze van welke cryptocurrency’s ze zullen toevoegen. “We willen zoveel mogelijk opties hebben, maar het moet ook een verantwoordelijke set van opties zijn”, zo spreekt Barhydt. Ze willen bij Abra waarschijnlijk voorkomen dat er projecten als Terra op de kaart komen waarbij klanten een hoop geld kunnen verliezen. Dat soort schandalen moeten in het kader van de reputatie van Abra en American Express zoveel mogelijk voorkomen worden.

De definitieve lijst met cryptocurrency’s wordt richting de lancering bekendgemaakt. Het voornaamste doel van de betaalkaart is dat mensen daadwerkelijk waarde uit de kaart halen. Dat maakt het extra belangrijk om goed onderzoek te doen naar de projecten die aan de betaalkaart worden toegevoegd. Iets wat Abra op de lange termijn alleen maar goed zal doen. 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Abra komt met eerste Crypto-betaalkaart op het American Express netwerk verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters