Amerika domineert het Bitcoin en Crypto-ecosysteem

De politiek in Amerika is druk bezig met de ontwikkeling van een regelgevend kader, maar ondanks die potentiële dreiging domineert het land het Bitcoin en crypto ecosysteem.

Na het mining verbod in China is de hashrate van het Bitcoin netwerk in rap tempo naar de Verenigde Staten gevlucht. Ook op het gebied van crypto-ATMs staat Amerika fier bovenaan.

Koning van de hashrate

Voordat China een algeheel verbod op mining uitvaardigde was het verantwoordelijk voor 50 procent van de Bitcoin hashrate. Nu China niet meer meedoet aan de hashrate-race heeft Amerika die koppositie overgenomen. Inmiddels zit 37,84 procent van de hashrate in de Verenigde Staten, waar Bitcoin mining met name in Texas een populaire bezigheid is.

Interessant is dat vanaf september 2021 de mining-operaties in China weer zijn begonnen met minen. Ondanks dat blijft de Verenigde Staten in de extreem dominante positie die ze sinds het Chinese verbod hebben ingenomen. Iedere maand zien we de Verenigde Staten een kleine sprong maken in de grafiek.

Deze maand is het dan ook feest voor de Amerikaanse miners, want in mei alleen al zijn de prijzen voor GPU’s met gemiddeld 15 procent gedaald. We hadden door de pandemie even te maken met een enorm chiptekort, maar de prijzen beginnen inmiddels weer te dalen. Dat, in combinatie met de dalende hashrate, geeft de grote miners een unieke kans om hun mining-leger te vergroten.

87,9 procent van crypto-ATMs staat in Amerika

Als het over crypto-ATMs gaat is Amerika al helemaal de grote koning. Bijna 88 procent van alle crypto-ATMs staan namelijk in de Verenigde Staten. Daarbij zijn meer dan 90 procent van alle ATMs die de afgelopen maand geïnstalleerd zijn in Amerika neergezet. Die trent ging tot deze maand door, waar 641 van de 710 geïnstalleerde ATMs in de Verenigde Staten zijn neergezet.

Wat de positie van Noord-Amerika binnen het crypto-ecosysteem verder versterkt is het feit dat Canada na de Verenigde Staten het grootste netwerk van crypto-ATMs herbergt. Buiten Noord-Amerika heeft Spanje het grootste aantal crypto-ATMs met een totaal van 210 (0,5 procent van het totaal aantal actieve ATMs).

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Amerika domineert het Bitcoin en Crypto-ecosysteem verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters