Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Bitcoin is de oktobermaand traditioneel goed begonnen. De reden daarvoor lijkt te liggen in het feit dat de markt inzet op een koerswijziging van de Federal reserve. Maar een sterk Amerikaans banenrapport vandaag, kan daar weleens verandering in brengen.

Piekrente van 4,5 procent

De futureshandelaren op de Chicago Mercantile Exchange verwachten nu dat de Amerikaanse rente piekt op 4,5 procent volgende jaar. Ongeveer een week geleden lag die verwachting nog op 4,7 procent. Dat betekent dat de professionals van de futuresbeurs over de gehele linie een minder agressieve Federal Reserve verwachten voor de komende maanden. Dat zou een goede zaak zijn voor Bitcoin.

Mocht het Amerikaanse banenrapport extreem sterk zijn, dan is het mogelijk dat die verwachting weer naar boven wordt bijgesteld. Dat zou een drukkend effect op de koers hebben, omdat een sterk banenrapport de Federal Reserve meer ruimte geeft om de rente op te drijven. Zolang de economie het aankan, zal de Federal Reserve de rente verhogen om de inflatie te beperken.

“Veel ruimte om rente te verhogen”

Als het aan Mary Daly, de Federal Reserve voorzitter van San Francisco, ligt heeft de Federal Reserve nog “veel ruimte” om de rente te verhogen. Zij geeft aan zich helemaal geen zorgen te maken over de gezondheid van de economie en de markten. De grote vraag is of zij daar gelijk in heeft. Er is ook een mogelijkheid dat de Amerikaanse markt hetzelfde overkomt als wat afgelopen week in Engeland gebeurde.

Daar klapte plotseling de obligatiemarkt in elkaar, waardoor grote pensioenfondsen in de problemen kwamen. Uiteindelijk moest de Bank of England eraan te pas komen om de boel overeind te houden. Dat zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen in het Verenigd Koninkrijk, omdat de Bank of England juist bezig was de inflatie te bevechten met een hogere rente. Nu moest plotseling de geldprinter weer aan om de economie overeind te houden.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters