Amerikaanse presidentskandidaat koopt 2 Bitcoin voor elk van zijn 7 kinderen

De democratische presidentskandidaat voor de Verenigde Staten, Robert Kennedy Jr, heeft voor elk van zijn zeven kinderen twee Bitcoin gekocht. Kennedy Jr deelde deze informatie tijdens een Twitter space van 26 juli. Hij gaf daarin aan dat hij veel kritiek kreeg voor het promoten van een “volatiele valuta” terwijl hij zelf niet zou investeren.

BREAKING: Democrat Presidential candidate Robert Kennedy Jr. announces that he is a #Bitcoin holder.

— Dennis Porter (@Dennis_Porter_) July 26, 2023

“Meteen daarna, die Bitcoin conferentie, kreeg ik een dikke cheque en besloot ik om twee Bitcoin voor elk van mijn zeven kinderen te kopen”, aldus de presidentskandidaat.

Kennedy had eerst geen Bitcoin

Bij het beginnen van zijn campagne kondigde Kennedy aan dat hij ook Bitcoin-donaties zou accepteren. Gek genoeg ontkende hij op dat moment, ondanks enkele pro-Bitcoin uitspraken, dat hij persoonlijk in de cryptocurrency investeerde.

“Ik ben geen investeerder en ik ben hier niet om mensen van advies op dat vlak te voorzien”, zo stelde Kennedy Jr op dat moment.

Wat dat betreft markeert dit de eerste keer dat Kennedy Jr toegeeft dat hij Bitcoin bezit. Deze uitspraken komen ook overeen met het recente nieuws dat uitlekte, waarin bekend werd dat hij tussen de 100.000 en 250.000 dollar aan Bitcoin bezit.

Als hij echter 2 Bitcoin voor elk van zijn 7 kinderen heeft gekocht in die periode, dan zou het totaal van zijn holdings in juni al meer dan 380.000 dollar waar geweest zijn. Wat dat betreft lijkt die informatie niet helemaal te kloppen.

Kennedy Jr staat in de plus?

Op dit moment staat de Bitcoin koers op 29.327 dollar en met die koers zou de investering van Kennedy Jr nu een totale waarde van 410.000 dollar dragen. Wat dat betreft zal hij tevreden zijn met de aankoop voor zijn kinderen.

In het interview bevestigde Kennedy Jr ook opnieuw zijn plannen om de Amerikaanse dollar te dekken met Bitcoin. Tevens is hij van plan om Bitcoin te ontzien van winstbelasting als hij het tot president schopt.

This kind of thing partly explains the appeal of Bitcoin. Our freedom to transact and save should not be at the mercy of political enforcers. No payment platform should be allowed to discriminate against people for exercising their right to free speech.

— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) July 26, 2023

Volgens Kennedy Jr is Bitcoin een manier om innovatie weer terug te laten keren naar Amerika. Het weglaten van de winstbelasting op Bitcoin zou volgens Kennedy Jr alleen moeten gelden voor kleinere investeerders en bedrijven.

Grote jongens als BlackRock en Goldman Sachs zouden hier niet van mogen profiteren volgens de presidentskandidaat. Het is nog maar de vraag of hij zich daar aan zal houden op het moment dat hij deze uitspraken moet waarmaken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Amerikaanse presidentskandidaat koopt 2 Bitcoin voor elk van zijn 7 kinderen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters