Amerikaanse vrouw betaalt huurmoordenaar in Bitcoin voor moord op ex-man

In Nevada is een verbijsterende rechtszaak aan het licht gekomen waarbij een vrouw, Kristy Lynn Felkins, is veroordeeld wegens het beramen van de moord op haar ex-man. Uit de gerechtelijke stukken blijkt dat ze Bitcoin heeft ingezet via het Dark Web om een huurmoordenaar te contracteren voor deze macabere opdracht. Deze daad heeft haar een gevangenisstraf van vijf jaar opgeleverd.

Vrouw betaalt Bitcoin voor moordpoging op ex-man

In een verbijsterende zaak afkomstig uit Fallon, Nevada, is de 38-jarige Kristy Lynn Felkins veroordeeld omdat zij met Bitcoin ter waarde van $5.000 een huurmoordenaar had ingeschakeld. Haar doelwit was haar voormalige echtgenoot, en haar vermeende motief betrof het bemachtigen van een aanzienlijke uitkering uit zijn levensverzekering.

De verontrustende details kwamen aan het licht tijdens de rechtszaak, waar Felkins toegaf dat ze haar ex-man wilde laten vermoorden terwijl hij op reis was in Chico, Californië. Ze bood zelfs een extra bedrag van $4.000 aan om de timing van de moord te vervroegen, zodat ze snel toegang kon krijgen tot zijn pensioen en hun gezamenlijke woning.

Opmerkelijk genoeg werd de huurmoordenaar gevonden via een website genaamd Besa Mafia, waar Bitcoin gebruikt wordt als betaalmiddel voor huurmoordenaars. Felkins gaf de huurmoordenaar instructies om de moord te camoufleren als een mislukte overval, zonder zich zorgen te maken over eventuele verwondingen van de nieuwe vriendin van haar ex-man als gevolg van de operatie. Gelukkig bleek de website een scam te zijn en was er geen echte huurmoordenaar.

In een poging een langdurige rechtszaak te vermijden, ging Felkins eerder dit jaar akkoord met een schuldbekentenis als onderdeel van een regeling met federale aanklagers. Hierdoor wordt haar straf beperkt tot vijf jaar gevangenisstraf, met nog eens drie jaar onder toezicht na haar vrijlating.

Een duistere keerzijde van anonimiteit

Hoewel cryptocurrencies gewaardeerd worden voor de verhoogde vrijheid en privacy die ze mogelijk maken in financiële transacties, vormen hun inherente kenmerken van anonimiteit en decentralisatie tegelijkertijd een kans voor diverse criminele en onethische praktijken.

In het verleden zijn er verschillende incidenten gemeld waarbij individuen Bitcoin hebben ingezet om huurmoordenaars te betalen via het donkere web, ook wel dark web genoemd. Het blijft echter een grijs gebied hoeveel van deze huurmoordenaars daadwerkelijk authentiek zijn, en hoeveel slechts oplichters zijn die proberen Bitcoin-betalingen in ontvangst te nemen.

Een treffend voorbeeld van dit jaar betreft een Amerikaanse arts, Ronald Craig Ilg, die betrapt werd op het inhuren van huurmoordenaars via het dark web om zijn echtgenote te ontvoeren en een voormalige collega aan te vallen. Ilg werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf, en naast zijn gevangenisstraf werd hij ook verplicht gesteld tot het terugbetalen van $25.000 en kreeg hij een boete opgelegd van $100.000. Dit alles vanwege het betalen van $60.000 aan Bitcoin aan huurmoordenaars op het dark web.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Amerikaanse vrouw betaalt huurmoordenaar in Bitcoin voor moord op ex-man verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters