Analist: Bitcoin koers van 180 duizend dollar in aantocht

Als het aan de pseudonieme Twitter-handelaar Filbfilb ligt, dan gaat de Bitcoin koers op termijn richting de 180.000 dollar. Dit vertelde de analist op niet mis te verstane wijze aan zijn ruim 85.000 volgers op het social mediaplatform van Elon Musk. De reden voor zijn gewaagde koersvoorspelling is de volgende Bitcoin halving, die voor maart 2024 op de planning staat.

$180k; that’s the target.

— filbfilb (@filbfilb) February 19, 2023

Wat is de Bitcoin halving?

De Bitcoin halving is het fenomeen waarbij de blokbeloning voor miners voor het produceren van een nieuw blok halveert. Op het moment van schrijven ligt de blokbeloning op 6,25 Bitcoin per blok en in maart 2024 halveert dat naar 3,125 Bitcoin. Normaal gesproken brengt dat behoorlijke koersschommelingen met zich mee.

Dat heeft er vooral mee te maken dat er iedere tien minuten ineens een stuk minder Bitcoin op de markt komen. “De Bitcoin halving staat voor maart 2024 op de planning. Als we op de geschiedenis kunnen vertrouwen, dan heb je nog maximaal 18 maanden om je zaken op orde te krijgen, voordat we gekke dingen boven de all-time high gaan doen”, aldus Filbfilb.

Volgens Filbfilb hoeven handelaren maar naar één grafiek te kijken om te begrijpen wat het potentieel is voor de koers na de Bitcoin halving. “Als we maar naar één grafiek kijken, dan is de Bitcoin bullmarkt vergelijking de beste”, aldus Filbfilb.

Prijs is functie van vraag en aanbod

In zijn analyse grijpt Filbfilb ook terug naar de economische les die iedereen kent. “Prijs is een functie van vraag en aanbod. Dat is waarom we een rally zien in iedere periode na een halving (linkerzijde van de grafiek). Verder schrijft Filbfilb over de fundamentele verbeteringen in de industrie die volgens hem de volgende bull run zullen ondersteunen.

Hierbij moet je onder andere denken aan de institutionalisering van Bitcoin door giganten uit de traditionele financiële wereld als Fidelity en BlackRock. Daarnaast ziet hij ontwikkelingen op regelgevend gebied binnen de Verenigde Staten en Europa die eindelijk duidelijkheid kunnen scheppen voor de industrie. Natuurlijk blijft ook de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek niet onbesproken.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Analist: Bitcoin koers van 180 duizend dollar in aantocht verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters