Analist: Bitcoin staat aan de vooravond van een indrukwekkende Juni-Rally

Een gerespecteerde crypto analist voorspelt dat Bitcoin op het punt staat een opmerkelijke sprong te maken in de komende maand, en dit wordt mogelijk gemaakt door een cruciale stimulans. De anonieme strateeg, die een groot publiek van meer dan 443.000 volgers op YouTube bereikt, deelt zijn spannende inzicht. Hij benadrukt een aanstaand bull-signaal dat mogelijk op het punt staat te activeren.

Een Potentiële Rally-Indicator

De strateeg legt uit dat Bitcoin dikwijls een waardestijging laat optekenen wanneer de gerealiseerde prijs (RP) hoger ligt dan de gerealiseerde prijs van lange termijn houders (LTH RP). Om de gerealiseerde prijs te berekenen, neemt men de totale waarde van alle bestaande Bitcoin, gebaseerd op hun aankoopprijs, en deelt men deze door het totale aantal circulerende munten.

Daarentegen vertegenwoordigt de LTH RP de gemiddelde on-chain aankoopprijs van munten die buiten de beursreserves zijn gehouden en in de afgelopen 155 dagen niet zijn verplaatst.

In de woorden van de strateeg: “Er is momenteel veel buzz over een katalysator voor Bitcoin die stevig verankerd is in historische gegevens. Als je kijkt naar de [Glassnode] grafiek… de blauwe lijn vertegenwoordigt de gerealiseerde prijs van lange termijn houders, terwijl de gele lijn de gerealiseerde prijs van Bitcoin aangeeft.”

Mogelijke rally in het vooruitzicht

De cryptoanalist benadrukt dat dit fenomeen, waarbij de gerealiseerde prijs van Bitcoin (RP) de gerealiseerde prijs van lange termijn houders (LTH RP) overstijgt, doorgaans in juni plaatsvindt. Hij suggereert dat de kans groot is dat we deze maand een vergelijkbare ontwikkeling kunnen meemaken.

“Het boeiende hieraan is dat dit meestal in juni gebeurt,” legt de analist uit. “Behalve in 2012, toen Bitcoin nog in de opstartfase zat – toen gebeurde het in augustus. Het gebeurde ook in juni 2016 en in juni 2019. Staat ons in juni 2023 weer zo’n scenario te wachten? Dit is zeker een punt om in de gaten te houden. Mocht het gebeuren, dan kunnen we een indrukwekkende prijsstijging verwachten.”

Hij merkt wel op dat er na de prijspiek gewoonlijk een kleine correctie plaatsvindt. Hij herinnert zijn volgers aan de correctie in 2020, die werd veroorzaakt door de Covid-19 pandemie. Maar over het algemeen, zo stelt hij, laat de geschiedenis na dergelijke junipieken een voortdurende opwaartse trend zien.

“Dus, we moeten nauwlettend volgen of de gerealiseerde prijs van Bitcoin de gerealiseerde prijs van de lange termijn houders zal overstijgen. Want als dat gebeurt, kan er een indrukwekkende prijsstijging volgen. We moeten ons dus voorbereiden op de eventuele lift-off.”

Velen zijn bekend met het gezegde: “Sell in May and go away.” Maar als we kijken naar wat er in juni zou kunnen gebeuren, zou dat wel eens een grote vergissing kunnen zijn.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Analist: Bitcoin staat aan de vooravond van een indrukwekkende Juni-Rally verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters