Analist die bodem 2018 voorspelde is bullish over crypto

Een analist die erin slaagde om de bodem van Bitcoin voor de bearmarkt van 2018 te voorspellen, is nu bullish over crypto. Het gaat om de pseudonieme analist Bluntz die zegt zich momenteel te focussen op de totale market cap van de crypto-wereld (TOTAL). Volgens Bluntz kunnen we nog een daling van ongeveer 15 procent verwachten, voordat we een significante opleving krijgen.

Bullish over crypto

In de bovenstaande grafiek van Bluntz is te zien dat de analist op de korte termijn bearish is, maar dat hij op de lange termijn groei verwacht voor de crypto-industrie. “Kijken naar de TOTAL biedt het meest duidelijke plaatje van allemaal. Deze is veel duidelijker dan Ethereum of Bitcoin alleen.

Op basis van TOTAL geloof ik dat de dieptepunten van juni nog weggevaagd worden voordat we de definitieve bodem te pakken hebben in 2023, maar het zal waarschijnlijk de laatste GOEDE koopkans zijn voor de komende jaren”, aldus de optimistische Bluntz.

looking at $TOTAL paints the clearest picture of them all, far more than looking at either $eth or #btc on their own imo.

based off of total i do believe the june lows still need to be swept before calling bottoms but it will be probably the last GOOD buying opp of the next few… pic.twitter.com/sAEQI6iHSf

— Bluntz (@Bluntz_Capital) August 21, 2023

Op basis van de grafiek lijkt Bluntz te verwachten dat TOTAL eerst naar 880 miljard dollar zakt. Op het moment van schrijven ligt deze nog op 1,032 biljoen dollar. Daarvoor is dus nog een behoorlijke daling nodig vanaf de huidige koersen.

Waar baseert Bluntz zich op?

Bluntz baseert zich met zijn voorspellingen op de zogenaamde Elliott Wave Theory, een geavanceerde theorie uit de technische analyse die de toekomstige koersen voorspelt op basis van de psychologie van de massa. Die psychologie lijkt zich altijd in golven te manifesteren.

“Gebaseerd op het simpele Elliott Wave model […] is de correctie nu voor ongeveer 70 tot 80 procent compleet”, aldus Bluntz. Dat zou betekenen dat we nog een kleine daling voor de boeg hebben, waarna we aan een opwaartse golfbeweging kunnen beginnen.

De bovenstaande afbeelding toont een versimpelde weergave van het Elliott Wave model waarop Bluntz zich baseert. Het model is uiteraard verre van perfect, maar het is interessant om te zien hoe de psychologie van de massa eigenlijk nooit veranderd, waardoor het wel een bruikbaar model is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Analist die bodem 2018 voorspelde is bullish over crypto verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters