Analist verwacht nieuwe correcties voor Bitcoin en Ethereum

De populaire marktstrateeg Nicholas Merten vertelt aan zijn ruim 500.000 abonnees op DataDash dat Bitcoin en Ethereum zich moeten opmaken voor nieuwe correcties. “De bulls lieten zich niet zien en nu moeten we ons voorbereiden op significante uitdagingen”, aldus de analist.

Niet alleen Bitcoin

Het zal volgens de analist niet alleen Bitcoin zijn dat de pijn zal voelen, maar ook de volledige altcoin-industrie (waaronder Ethereum). Er zijn volgens Merten simpelweg meer verkopers dan kopers op dit moment voor Ethereum.

Geen enkele hoeveelheid aan bullish tokenomics kan daar iets aan veranderen. Volgens de analist staat Ethereum op het punt om zijn eigen steun te breken en richting de koers van 1.000 dollar te zakken.

Ondanks de mogelijkheid om Ethereum te staken en het feit dat ETH op dit moment deflatoir is, verwacht Merten dat de koers behoorlijk kan dalen en zelfs onder de 1.000 dollar terecht kan komen.

Ethereum handelt momenteel op een koers van 1.642 dollar en staat daarmee op een daling van 1,26 procent voor de afgelopen 24 uur.

De muziek is gestopt

Het is duidelijk dat Merten de boel op dit moment extreem bearish inschat. We hebben natuurlijk de Spot Bitcoin ETF en de Halving van april 2024 die voor ons liggen, maar dat is voor Merten niet genoeg om ook maar een greintje positiviteit te tonen.

Dat is typisch voor de cryptomarkt, waarin het sentiment binnen enkele minuten compleet kan omdraaien. Dat zagen we de afgelopen maanden wel.

Het was lang tijd hosanna en sommigen begonnen alweer over een nieuwe bullmarkt te spreken. Nu hebben we de wind weer even tegen en gaat het meteen over koersen die we al lang niet meer zagen.

De waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen (of niet). Bitcoin kan gekke dingen doen, zeker als er plotseling goedkeuring komt voor de Spot Bitcoin ETF van BlackRock bijvoorbeeld.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Analist verwacht nieuwe correcties voor Bitcoin en Ethereum verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters