Analist voorspelt Bitcoin koers van 42.000 dollar in april 2024

De anonieme host van InvestAnswers deelt in een nieuwe video zijn bullish vooruitzichten voor zowel Bitcoin als Ethereum. Aan zijn ruim 445.000 abonnees op YouTube legt de analist uit dat hij “verbaasd” zou zijn als Bitcoin er niet in slaagt om de koers van 42.000 dollar te bereiken voor april 2024.

Dat is ook de periode waarin de digitale munt zijn vierde Bitcoin Halving ondergaat en de bloksubsidie voor miners halveert van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok.

Bullish door de optiemarkt

De bullish voorspellingen van InvestAnswers zijn gebaseerd op het gedrag van handelaren op de optiemarkt. Volgens de analist is de vraag naar call-opties voor Bitcoin momenteel hoger dan die voor put-opties en is dat een “hele bullish” situatie.

Call-opties zijn contracten die kopers het recht geven om de onderliggende asset tegen een specifieke prijs te kopen op een specifieke datum. Zo kun je bijvoorbeeld vandaag afspreken om over 6 maanden Bitcoin te kopen tegen een koers van 35.000 dollar.

Dat kan interessant zijn als je verwacht (of hoopt) dat de bitcoin koers op dat moment een stuk hoger staat. Blijft de koers onder die grens van 35.000 dollar, dan is de call-optie niets waard. Stijgt de koers boven die waarde, dan heb je winst gemaakt.

“Voor 29 december 2023 kun je een grote hoeveelheid actie zien rond de koers van 45.000 dollar. Ik wil hierbij de focus leggen op de put-call verhouding die op 0,39 ligt. Wat betekent dat er veel meer calls dan puts worden gekocht, wat heel bullish is”, aldus InvestAnswers.

Ook bullish over Ethereum

Wat Ethereum betreft ziet InvestAnswers een vergelijkbare situatie ontstaan op de optiemarkt. “Je kunt een grote vraag naar call-opties zien op 2.500 dollar voor 29 december 2023”, aldus InvestAnswers. Dat betekent dat er veel investeerders zijn die erop speculeren dat de Ethereum koers op dat moment hoger ligt dan die koers.

Momenteel handelt Ethereum tegen een koers van ongeveer 1.900 dollar, wat betekent dat we nog een flinke stijging voor de boeg hebben volgens die optie-handelaren.

“Laat je oog eens vallen op de put-call verhouding van 0,21. Dat is extreem bullish. Niemand, vrijwel niemand, koopt puts op Ethereum. Iedereen verwacht dat de koers omhoog gaat van 2.000 tot gemiddeld 2.500 dollar rond de kerstdagen. Sommige mensen hebben daar zelfs gokjes van 6.500 dollar openstaan”, aldus InvestAnswers.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Analist voorspelt Bitcoin koers van 42.000 dollar in april 2024 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters