Analist Waarschuwt: Bitcoin op het Randje van Mega Uitbraak

Macro-econoom en crytpo-analist Alex Krüger is bullish over Bitcoin en zegt dat de digitale munt zich waarschijnlijk opmaakt voor een nieuwe rally. In een gloednieuwe stream van de Wolf of All Streets benadrukt Krüger onder andere het belang van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock voor de markt.

Wat kunnen we verwachten van Bitcoin?

Luchtzak van 6.000 dollar?

Technisch gezien is er volgens Krüger ook nog eens sprake van een zogenaamde liquiditeit-luchtzak tussen de koers van 31.000 en 37.000 dollar voor Bitcoin. Dat gat in liquiditeit stamt nog uit de periode waarin de markten instortten tijdens de implosie van Terra. Dat gebeurde in mei 2022.

Als Bitcoin die range met overtuiging binnenkomt, dan is er volgens Krüger een behoorlijk grote kans op een nieuwe rally.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin net binnen die range met een koers van 31.045 dollar. Daarmee staat de digitale munt voor vandaag op een plus van 1,24 procent.

“We staan op het punt van uitbreken. Als Bitcoin daarin slaagt, dan zou het moeten kunnen blijven rennen”, zo gaat Krüger optimistisch verder over de Bitcoin koers.

Moment voor zichzelf

Daarnaast constateert Krüger dat Bitcoin een moment van zogenaamde decorrelatie meemaakt van andere risico-assets. Dat heeft volgens de econoom vooral te maken met het harde optreden van de Amerikaanse autoriteiten tegen de industrie.

“Dat zorgde ervoor dat de correlaties braken tot het niveau van 2020, voordat Bitcoin een macro-asset was. Maar dat is een tijdelijke ontwikkeling”, zo spreekt Krüger.

De afgelopen periode scoorde de Amerikaanse aandelenbeurzen heel goed, terwijl Bitcoin en de rest van de cryptomarkt soms een beetje achterbleven. Inmiddels is Bitcoin echter begonnen aan een behoorlijke inhaalslag.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Analist Waarschuwt: Bitcoin op het Randje van Mega Uitbraak verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters