Analisten JPMorgan: ‘Correctie Bitcoin is voorbij’

Analisten van JPMorgan zeggen dat Bitcoin momenteel “weinig kans op dalingen” heeft als gevolg van de correctie die de koning van de markt naar 25.000 dollar bracht. In een onderzoeksrapport dat gevonden werd door Bloomberg, zegt Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan dat juridisch en regelgevend nieuws een verkoopgolf veroorzaakte die nog steeds rondgalmt.

Verkoopgolf Bitcoin is voorbij

Panigirtzoglou zegt dat de verkoopgolf in zijn eindfase lijkt te zitten gebaseerd op de open interesse in de futurescontracten van Bitcoin op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Een grote hoeveelheid van open interesse voor futures duidt meestal op een te onbezonnen markt die kwetsbaar is voor liquidaties.

Een lagere open interesse kan erop duiden dat de meeste verkoopdruk op de korte termijn achter de rug is.

“Als gevolg daarvan zien we op de korte termijn een beperkte neerwaartse beweging voor Bitcoin”, aldus de analist van JPMorgan.

Volgens de analisten van JPMorgan wacht de markt momenteel op een beslissing over een Spot Bitcoin ETF van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Die zou begin 2024 kunnen komen en dat zou voor Bitcoin een hoop kunnen veranderen in de markt.

Rechtszaak Ripple belangrijk?

Verder is volgens de analisten van JPMorgan ook de rechtszaak van de SEC tegen Ripple belangrijk voor de Bitcoin koers en de rest van de markt. In eerste instantie leek Ripple de rechtszaak te winnen, maar inmiddels tekende de SEC beroep aan tegen de resultaten van de zaak.

De SEC klaagde Ripple eind 2020 aan op beschuldigingen dat het bedrijf XRP verkocht als een ongeregistreerd effect. Vorige maand behaalde Ripple slechts een gedeeltelijke overwinning op de SEC.

Het beroep van de SEC heeft een “nieuwe ronde” van juridische onzekerheid veroorzaakt voor de cryptomarkten en maakt ze gevoelig voor verdere ontwikkelingen, zo zijn de analisten van JPMorgan duidelijk over de situatie.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Analisten JPMorgan: ‘Correctie Bitcoin is voorbij’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters