Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat de Bitcoin koers zich zal herstellen tot 28 duizend dollar in december 2022. Ook verwachten de analisten dat de cryptomarkt nog een tijd lang gecorreleerd zal zijn met de wereldwijde aandelenmarkten.

“Bitcoin gaat zich herstellen met 30 procent”

De hele cryptomarkt beleeft een uitermate moeilijke zes maanden. Bitcoin maakte zelfs zijn slechte kwartaal in 10 jaar tijd mee. Macro-economische omstandigheden over de hele wereld hebben hier een rol in gespeeld. Beleggers zijn namelijk angstig door de torenhoge inflatie, de oorlog in Oekraïne en de slecht presterende aandelenmarkten.

In een rapport hebben twee analisten van de Deutsche Bank, genaamd Marion Laboure en Galina Pozdnyakova de toekomst van de Bitcoin proberen te voorspellen. De analisten suggereren dat de cryptomarkt sinds eind 2021 de bewegingen van de Nasdaq en de S&P 500 hebben gespiegeld.

En aangezien de analisten verwachten dat de S&P 500 zich zal herstellen naar het niveau van januari, betekent dit volgens hen dat ook de Bitcoin koers zich weer zal gaan herstellen. Een prijsstijging van ongeveer 30% naar een niveau van $28.000 is aannemelijk, zo vertellen de analisten van de Deutsche Bank.

“Een herstel van de cryptomarkt is absoluut niet zeker”

De voorspelling is dus redelijk positief, maar beide analisten vertellen dat een herstel van de cryptomarkt absoluut niet zeker is. Vooral de problemen rondom de ineenstorting van Terra en Celsius zijn gevaarlijk voor de markt. Dit soort problemen kan de stabilisatie van de prijzen tegenhouden.

“Het stabiliseren van tokenprijzen is moeilijk omdat er geen gemeenschappelijke waarderingsmodellen zijn zoals die binnen het openbare aandelensysteem. Bovendien is de cryptomarkt sterk gefragmenteerd. De koersval kan doorgaan vanwege de complexiteit van het systeem.”

Analisten van JPMorgan zijn positief

Analisten van JPMorgan zijn wat positiever over de cryptomarkt. Volgens hen is het herstel al in gang gezet en is het een goed teken dat grote spelers in de cryptowereld met veel geld de problemen proberen in te dammen. Volgens de analisten van JPMorgan zal de markt zich over een tijdje weer op een gezonde manier voortzetten.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters