Analyse: bitcoin laadt zich op

Inmiddels zit bitcoin al een maand in een zijwaartse beweging. De marktleider laadt zich op voor een grote beweging, en deze komt steeds dichterbij. Op dit moment is de prijs aan het consolideren, wat betekent dat de koers naar één punt beweegt.

Bitcoin maakt zich klaar

In de onderstaande grafiek is aangegeven naar welk punt de koers aan het consolideren is. De prijs wordt niet meer ver naar beneden gedrukt, ook niet naar boven, maar naar het midden. Dit is meestal een teken dat de koers zich klaarmaakt voor een grotere beweging.

Deze beweging kan hard zijn, vooral als bitcoin daarmee ook uit de zijwaartse beweging breekt. De koers wordt nu nog steeds elke keer afgewezen bij de bovenste (en de onderste) blauwe zone. Wellicht dat een break uit deze consolidatie kan helpen om de zijwaartse beweging te verlaten.

Het beste scenario is dat de prijs uit de consolidatie breekt, om vervolgens boven de blauwe zone uit te komen. Dit zou al heel wat opluchting geven bij veel investeerders. Als bitcoin boven die blauwe zone breekt, kan dit in plaats van een weerstand, support worden.

Wanneer zal de angst wegebben?

Dit zou weer voor veiligheid en opluchting kunnen zorgen, aangezien bitcoin nog steeds dicht bij een gevarenzone zit. Op dit moment zit de koers kon het laagste punt van 2021 en dit is geen goed teken. Als de koers daaronder beweegt, zullen er weinig sterke supports overblijven.

Er zijn meer mensen die zich daar niet erg positief over voelen. Dat blijkt uit de angst die op de markt heerst. De Fear & Greed Index is al geruime tijd niet meer in het groen geweest en daar mag wel weer eens verandering in komen. Hopelijk komt er een grote push naar boven, uit de consolidatie.

Als bitcoin vervolgens een retest maakt van de bovenste blauwe zone, dan kunnen we weer een positieve houding aannemen. Tot die tijd blijft het spannend.

The post Analyse: bitcoin laadt zich op appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters