Analyse: bitcoin maakt snelste daling in 4 uur sinds begin mei

Bitcoin heeft rake klappen gehad vanochtend. Toen de koers werd afgewezen bij een weerstand, daalde de prijs erg snel in een periode van 4 uur. De koers van bitcoin hangt daardoor ongeveer rond de 29.500 dollar. Laten we naar de grafiek kijken.

Een grote, rode candle

In onderstaande afbeelding zien we de grafiek van bitcoin tegenover de dollar. De koers van bitcoin zit nog steeds in een zijwaartse beweging, ondanks dat we gemixte signalen kregen dat de prijs hier uitgebroken was. Zoals we kunnen zien is bitcoin nog steeds horizontaal aan het bewegen op de 4-uurs grafiek.

In deze grafiek heb ik de voorgaande candle gemarkeerd waarbij de daling nog iets heftiger was dan deze ochtend. Op 5 mei daalde de marktleider maar liefst 6,54% in een periode van 4 uur. Vanochtend lag dat percentage op -5,77%.

Bitcoin is dus wederom afgewezen bij de blauwe zone, die zich alweer bewijst als resistance. Hij moet hier doorheen breken als de prijs verder omhoog wil gaan. Deze beweegt al een tijdje zijwaarts, en er mag wel eens wat schot in de zaak komen. Dat leek al gebeurd te zijn, maar bitcoin pakte niet door.

Niet gerust

Om de zijwaartse beweging verder te analyseren, heb ik de blauwe zone omhoog geplaatst, naar de plek van de huidige weerstand. Hierdoor lijken de zones weer te kloppen na een paar angstige dagen. De Fear & Greed Index is nog steeds erg laag. Op dit moment op een score van 15. Dit is wel wat hoger dat vorige week, maar nog steeds zijn investeerders niet helemaal gerustgesteld.

Omdat een break van de onderste zone voor een flinke daling kan zorgen, heerst er veel onzekerheid in de markt. Dat zien we terug in het sentiment; bij elke daling lijkt de community het heter onder de voeten te krijgen. Ik denk dat er pas een beetje gezonde stress zou moet komen als bitcoin uit de zijwaartse beweging naar beneden breekt. Zo niet; dan is hebben we ook niks te vrezen.

Toch moeten we oplettend zijn. Als bitcoin toch door de onderste zone breekt, is er weinig support meer over tot een koers van ongeveer 20,000 dollar. We moeten dus hopen dat deze grote dalende 4-uurs candle de enige wordt deze maand.

The post Analyse: bitcoin maakt snelste daling in 4 uur sinds begin mei appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters