Anthony Scaramucci: “Bitcoin pas bij 1 miljard gebruikers een hedge tegen inflatie”

SkyBridge Capital CEO Anthony Scaramucci gelooft dat, hoewel Bitcoin een aantrekkelijke asset is, het zichzelf pas een hedge tegen inflatie mag noemen bij 1 miljard gebruikers. In gesprek met CNBC’s Squawk Box op 22 augustus zei Scaramucci dat Bitcoin nog altijd een asset is die in een vroege fase van adoptie zit.

200 miljoen gebruikers

Op dit moment schat men dat Bitcoin op ongeveer 200 miljoen gebruikers zit. Waarbij iemand als gebruiker kwalificeert als deze persoon al een klein deel van zijn of haar vermogen in Bitcoin heeft. Het hoeft dus niet eens om mensen te gaan die compleet all-in zijn op Bitcoin of iedere maand braaf een deel van hun spaarcenten investeert. Die groep is waarschijnlijk nog een heel stuk kleiner dan de 200 miljoen gebruikers waar Bitcoin nu op zit.

De absolute schaarste maakt dat veel mensen Bitcoin kwalificeren als een potentiële hedge tegen inflatie. In theorie is de eindige voorraad van 21 miljoen Bitcoin de ultieme remedie voor het overheidsgeld dat oneindig wordt bijgedrukt. Bitcoin heeft het in zich om een “veilig” spaarmiddel te zijn. In ieder geval veilig in de zin dat je kunt vertrouwen op de absolute schaarste. Dat neemt uiteraard niet weg dat de Bitcoin koers, zeker op de korte termijn, enorm volatiel kan zijn.

Groeiende correlatie met aandelen

Bitcoin gedraagt zich op dit moment echter allesbehalve als een hedge tegen inflatie. De correlatie met de aandelenmarkten neemt steeds verder toe, wat erop wijst dat veel mensen Bitcoin juist behandelen als een risico-asset. Vergelijkbaar met aandelen van bijvoorbeeld Google, Apple of Tesla.

#Bitcoin is still not a mature enough asset to be regarded as a potential inflation hedge,” says @scaramucci on $BTC. “You just don’t have the wallet bandwidth with Bitcoin. It’s still an early adopting technical asset.” pic.twitter.com/YTsy6W3HGU

— Squawk Box (@SquawkCNBC) August 22, 2022

Scaramucci maakt zich daar echter geen enorme zorgen om. Als reden voor zijn grote vertrouwen noemt hij onder andere de samenwerking tussen Coinbase en BlackRock. Via Coinbase maakt BlackRock het op deze manier voor hun institutionele klanten mogelijk om in Bitcoin te investeren. Interessant is dat het op dit moment alleen mogelijk is om in Bitcoin te investeren via BlackRock, in andere cryptocurrency’s hebben ze blijkbaar nog onvoldoende vertrouwen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Anthony Scaramucci: “Bitcoin pas bij 1 miljard gebruikers een hedge tegen inflatie” verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters