Argentijnen kopen Bitcoin terwijl de inflatiezorgen in het land toenemen

Sinds 2016 is Argentinië verwikkeld in een ware financiële oorlog tegen inflatie. Een inflatie die het gevolg is van een gebrek aan vertrouwen in de centrale bank, de overheid en de immer dalende koopkracht van de Argentijnse peso.

Dit heeft inmiddels 37,3 procent van de Argentijnse bevolking onder de armoedegrens geduwd en velen hebben hun spaargeld in rook op zien gaan. Tegen deze achtergrond is het niet vreemd dat veel Argentijnen in Bitcoin een manier zien om te ontsnappen aan de financiële ondergang.

12 procent Argentijnen hebben Bitcoin

In het Americas Market Intelligence rapport kwam aan het licht dat 12 procent van de Argentijnse bevolking momenteel Bitcoin heeft. Dat is het dubbele van Peru, Mexico en andere landen in de regio. Een mooi bewijs dat Bitcoin voor veel mensen wel een manier lijkt om aan inflatie te ontsnappen. Je hoeft aan Argentijnen immers niet uit te leggen dat het waardevol is als een geldvorm niet onbeperkt kan worden bijgedrukt door een kleine groep monopolisten.

Naast Bitcoin zijn veel Argentijnen ook geïnteresseerd in stablecoins om hun vermogen in de Amerikaanse dollar te stallen. Een munt die op zichzelf al een stuk stabieler is dan de Argentijnse peso. Ook Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, die het land in december 2021 bezocht, concludeerde dat de adoptie van crypto in Argentinië momenteel een vlucht neemt.

Argentijnse president: ‘Bitcoin is middel tegen inflatie’

Niet alleen de Argentijnse bevolking, maar ook de president van het land geeft toe dat hij waarde ziet in Bitcoin. “Het helpt om de inflatie binnen de perken te houden”, aldus Alberto Fernandez in een interview op YouTube. Verder geeft hij aan te erkennen dat er momenteel een groot wereldwijd debat rondom cryptocurrency’s gaande is. Fernandez ziet het als een vraagstuk dat we met een grote mate van voorzichtigheid moeten benaderen.

Wat de president van Argentinië daar precies mee bedoelt is lastig te zeggen. Aan de ene kant erkent hij dat Bitcoin in theorie een bescherming tegen inflatie biedt, maar aan de andere kant is het een onderwerp dat we met zijden handschoenen moeten behandelen. Dat laatste waarschijnlijk omdat Fernandez ook wel ziet dat de macht van overheden flink wordt ingeperkt als men kiest voor een decentrale munt en daarmee het monopolie op de geldpers weggeeft.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Argentijnen kopen Bitcoin terwijl de inflatiezorgen in het land toenemen verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters