Ark Invest koopt opnieuw voor $18 miljoen aandelen Coinbase

De investeringsfirma Ark Invest van Cathie Wood besloot op 23 maart weer nieuwe aandelen Coinbase aan te schaffen, nadat deze aan een dip waren begonnen door de SEC. Coinbase kreeg deze week een zogenaamde Wells notice van de SEC, wat betekent dat de financiële toezichthouder overweegt om een civiele procedure tegen het beursplatform te starten. Onderwerp van de procedure is onder andere het staking-programma van Coinbase.

Wood is niet bang

Het is echter duidelijk dat Cathie Wood voor de duivel niet bang is en daarom ook niet voor de SEC. Ze blijft met haar Ark Invest onverstoorbaar aandelen van Coinbase kopen, ook al loopt het beursplatform het gevaar dat het zijn staking-programma moet sluiten. Daarmee zou het staking-programma van Coinbase hetzelfde lot wachten als dat van Kraken, dat eerder werd gesloten door de SEC.

Cathie Wood and Ark Invest’s trade activity from today 3/23 pic.twitter.com/yyubxTegZj

— Ark Invest Daily (@ArkkDaily) March 24, 2023

Ark Invest kocht op donderdag 23 maart in totaal 268.928 aandelen Coinbase via zijn ARKK Innovation en ARKW Next Generation Internet ETFs. Die aandelen dragen een totale waarde van ongeveer 18 miljoen dollar op het moment van schrijven. Opvallend aan de aankoop is dat Ark Invest een paar dagen geleden nog aandelen Coinbase verkocht.

Twee dagen voor de Wells notice van de SEC aan Coinbase verkocht Ark Invest 160.887 aandelen in het beursplatform. De verkoop markeerde de eerste keer dat Ark Invest in 2023 besloot om aandelen Coinbase van de hand te doen. Sinds het nieuws van de Wells notice is het de aandelen van Coinbase nog niet gelukt om te herstellen.

Daling van 14 procent

De aandelen van Coinbase zijn gisteren met 10,84 dollar gedaald naar 66,30 dollar per stuk. Die daling markeert een daling van 14,05 procent. Daarmee doet Coinbase het een stuk slechter dan Bitcoin, dat over de afgelopen 24 uur gewoon een plus van 1,49 procent mag opschrijven. Na het eerste verlies als gevolg van de toesprak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell, die volgde op het rentebesluit van afgelopen woensdag, is Bitcoin weer terug boven de 28.000 dollar.

Meestal zien we dat Coinbase daar dan ook wel van profiteert, maar in dit geval was daar geen sprake van. Het beursplatform staat zwaar onder druk vanwege de Wells notice van de SEC. Opvallend is dat Coinbase CEO Brian Armstrong tussen 17 en 20 maart nog een hele berg van zijn eigen aandelen verkocht.

Over het algemeen beschouwt de markt het niet als een hele positieve ontwikkeling als de SEC zelf besluit om aandelen van het bedrijf te verkopen. Dat geeft in ieder geval weinig blijk van vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. Aan de andere kant moet Armstrong ook leven en kunnen we natuurlijk niet verwacht dat hij al zijn eieren in het mandje van Coinbase legt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Ark Invest koopt opnieuw voor $18 miljoen aandelen Coinbase verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters