Arthur Hayes: De Bitcoin bullmarkt begon op 10 maart 2023

Arthur Hayes, de oprichter van BitMEX, is van mening dat de bullmarkt van Bitcoin op 10 maart 2023 is begonnen. Dit deelde Hayes in zijn toespraak tijdens de Korea Blockchain Week. In die toespraak spreekt Hayes over de cruciale rol van centrale banken in de start van de bullmarkt voor Bitcoin en deelt hij zijn optimistische verwachtingen over de toekomst.

De bullmarkt is begonnen

Tijdens zijn toespraak op 5 september tijdens de Korea Blockchain Week, wees Hayes op het begin van de Bitcoin-bullmarkt op 10 maart, de dag waarop de Federal Deposit Insurance Corporation Silicon Valley Bank (SVB) overnam. Op 8 maart ging Silvergate Bank failliet, en op 12 maart sloten toezichthouders in New York de Signature Bank.

Als reactie op deze gebeurtenissen en om verdere mogelijke faillissementen te voorkomen, introduceerde de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) het Bank Term Funding Program (BTFP). Dit programma stelde banken in staat om leningen tot een jaar te verkrijgen in ruil voor het inzetten van “kwalificerende activa” als onderpand.

Hayes verklaarde: “Essentieel gezien beschermde de Fed het hele banksysteem door te zeggen: ‘Geef me alsjeblieft je onderpand, en ik zal je nieuwe dollars verstrekken.’” Hij en de rest van de markt beschouwden dit als een erkenning dat het banksysteem zelf dit probleem had veroorzaakt, en dit was een mogelijke oplossing, namelijk: meer geld drukken.

Sindsdien is de prijs van Bitcoin met ongeveer 26% gestegen, en Hayes beweert dat de bullmarkt op die dag begon.

Goede vooruitzichten voor komende 6 tot 12 maanden

Met name van de komende 6 tot 12 maanden verwacht de oprichter van BitMEX veel van Bitcoin. Hayes benadrukte dat zelfs als de Fed en andere centrale banken de rente blijven verhogen om economische verkrapping mogelijk te maken, of als ze doorgaan met “meer geld drukken,” Bitcoin nog steeds goed zou presteren.

Hij concludeerde: “In beide scenario’s, of de Fed nu de rente verhoogt of verlaagt, bevindt de crypto-industrie zich in een solide positie.”

Waarschijnlijk doet hij deze uitspraken ook met het oog op de Bitcoin Halving, die voor april 2024 op de planning staat en natuurlijk de potentiële komst van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock. De verwachting is dat we in 2024 zomaar eens de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op de markt mogen verwelkomen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Arthur Hayes: De Bitcoin bullmarkt begon op 10 maart 2023 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters