Arthur Hayes voorspelt koersexplosie voor Bitcoin

BitMEX-oprichter Arthur Hayes voorziet een gigantische koersexplosie voor Bitcoin op basis van de huidige macro-economische omstandigheden. Op de korte termijn verwacht hij nog een kleine correctie van ongeveer 5 procent voor Bitcoin, maar als we enkele maanden verder kijken is Hayes bullish.

What do kitesurfing, the Fed, and $BTC have in common? Guess y’all ’bout to find out in “Kite or Board”. And the bonus is I reference the most important econ paper written this year, and how it tell us the future of Fed and global CB policy.https://t.co/d0wMTmDc38 pic.twitter.com/rqa7v7kvRM

— Arthur Hayes (@CryptoHayes) August 23, 2023

In een nieuwe blogpost schrijft Hayes dat Bitcoin kan profiteren van de rente-inkomsten die investeerders verdienen op Amerikaanse staatsobligaties.

Bullish voor Bitcoin

De theorie van Hayes over het bullish-scenario voor Bitcoin is interessant. “Ik geloof dat investeerders op een zeker moment aan het rekenen slaan en zich realiseren dat de Federal Reserve en het Amerikaanse ministerie van financiën samen miljarden per maand uitdelen aan rijke spaarders. Dat geld moet ergens heen en een deel zal richting tech-aandelen en Bitcoin stromen”, aldus de oprichter van BitMEX.

Investeerders pakken nu ongeveer 5 procent op jaarbasis op Amerikaanse staatsobligaties. Hayes verwacht dat diezelfde investeerders op termijn op zoek zullen gaan naar investeringen en zodoende kan dat geld richting Bitcoin vloeien.

Er staat nu dus relatief veel kapitaal aan de zijlijn en dat maakt Hayes bullish. “Hoe apocalyptisch de traditionele media ook lijkt te klinken over een potentiële correctie, er staat veel geld aan de zijlijn dat een thuis nodig heeft in schaarse assets als Bitcoin”, zo schrijft Hayes.

Bitcoin is het tegengif

Verder ziet Hayes Bitcoin als het tegengif voor het kapotte, corrupte en parasitaire fiat-bankensysteem. “Als het bankensysteem faalt, dan wordt de waardepropositie van Bitcoin alleen maar sterker. Verder zal Bitcoin profiteren van de toename in fiatgeld in het systeem”, zo claimt Hayes.

Rijke mensen hebben volgens hem geen spullen nodig, ze hebben behoefte aan financiële assets, zodat ze kunnen consumeren wat hun hartje begeert.

“Bitcoin heeft een gelimiteerde supply van 21 miljoen eenheden, dus als de hoeveelheid fiat-toiletpapier toeneemt, dan neemt de waarde van Bitcoin toe ten opzichte van fiatgeld. Dat is waarom de Bitcoin koers sinds maart met 18 procent is gestegen”, zo schrijft een optimistische Arthur Hayes.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Arthur Hayes voorspelt koersexplosie voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters