Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto

De Australische pompstation-keten On The Run heeft de ondersteuning voor crypto-betalingen gelanceerd in 175 vestigingen door het hele land. De stap van On The Run is onderdeel van een samenwerking die ze met Crypto.com, DataMesh en een in Sydney gevestigde betaalprovider hebben.

In 8 weken van idee naar realiteit

Karl Mohan, de manager van Azië en de Pacific voor Crypto.com, laat in gesprek met nieuwssite Cointelegraph weten dat het slechts 8 weken duurde om het idee werkelijkheid te maken. In eerste instantie gaat het om 175 vestigingen van OTR, maar volgens Mohan is het mogelijk om de service nog veel verder op te schalen. “Wat er nu gebeurt is dat iedere winkelier, van café-eigenaren tot iemand die duizenden winkels heeft, kan inpluggen op het systeem”, aldus Mohan over de potentie van de samenwerking.

Mohan laat ook weten dat Crypto.com geen transactiekosten vraagt over de transacties in deze context. Dat betekent echter niet dat de winkeliers in kwestie geen extra kosten krijgen. Dat kan de situatie opleveren dat betalingen via deze weeg uiteindelijk evenveel kosten als normaal kaartbetalingen met fiatgeld. Op de vraag wat de crypto-adoptie in Australië verder kan brengen is Mohan duidelijk, volgens hem zou een door Australische dollars gedekte stablecoin interessant zijn.

Digitale Australische dollar

“Bitcoin en Ethereum staan vanwege hun market cap al bovenaan de lijst. Maar een groot aantal consumenten geeft aan dat ze klaar zijn om een digitale Australische dollar te accepteren als die er komt, ik geloof werkelijk dat dat mainstream wordt”, aldus Mohan over zijn visie op de adoptie van crypto in Australië.

Tot nu toe heeft de ANZ bank, een grote bank in Australië, al een A$DC stablecoin getest voor private institutionele doeleinden. Als die munt beschikbaar komt voor de retail markt, dan kan dat een mooie kans zijn voor de adoptie van crypto in Australië. Karl Mohan van Crypto.com geeft aan graag te werken met Australische financiële partijen die een stablecoin willen introduceren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters