Auteur van ‘The Bitcoin Standard’ wordt economisch adviseur van El Salvador

Dr. Saifedean Ammous, auteur van het informatieve boek The Bitcoin Standard, heeft recentelijk de positie van economisch adviseur verworven bij het ‘National Bitcoin Office’ van El Salvador.

“Eerste land dat Bitcoin-standaard omarmd”

Op 30 mei kondigde het National Bitcoin Office aan dat Dr. Saifedean Ammous, de Oostenrijkse econoom en auteur van het bekende boek The Bitcoin Standard, was toegetreden tot hun team als adviseur voor diverse economische beleidsgebieden.

Dr. Ammous’ baanbrekende boek werd oorspronkelijk uitgebracht in april 2018. Het onderzoekt de overgang van solide waardeopslag naar opgeblazen activa en fiat-valuta’s, en traceert de geschiedenis van geld, waarbij het de veranderingen in beschavingen met hun monetaire systemen illustreert.

Op 30 mei tweette Dr. Ammous zijn opwinding over zijn nieuwe functie, waarbij hij verklaarde dat hij “enthousiast” was om te werken op het kantoor van “het eerste land dat de Bitcoin-standaard heeft omarmd!”

When the author of the Bitcoin Standard met the leader of Bitcoin Country, great things were bound to happen.

We are excited to announce that @saifedean is joining us as Economic Advisor to the National Bitcoin Office of El Salvador.

Welcome to the winning team, Dr Ammous! pic.twitter.com/LyIljvKvtz

— The Bitcoin Office (@bitcoinofficesv) May 30, 2023

Mogelijk schuldenvrij in 5 jaar tijd

In een gesprek met het lokale mediakanaal Diario El Salvador op 30 mei zei Ammous: “Wat Bitcoin uniek maakt, is dat het je de kans geeft om een sterke troef te hebben die niet in waarde daalt door de jaren heen.”

“Als je geld hebt dat in de loop van de tijd in waarde daalt, heeft het geen zin om te sparen en is het logisch om schulden aan te gaan”, voegde hij eraan toe. “Als je de komende 5 jaar Bitcoin blijft verzamelen, is de kans groot dat El Salvador schuldenvrij zal zijn.”

Les geven over Bitcoin & Lightning Network

Het National Bitcoin Office (ONBTC) heeft aangekondigd dat Dr. Ammous onlangs naar El Salvador is gereisd om les te geven aan studenten van CUBO+, een ontwikkelingsprogramma voor Bitcoin en het Lightning Network. Het doel van deze lessen was om de lokale bevolking de code en concepten van deze technologieën bij te brengen.

Tijdens zijn bezoek had Dr. Ammous ook een ontmoeting met president Nayib Bukele, waarbij hij zijn standpunt deelde over de “opmerkelijke voordelen van economische vrijheid” die voortkomen uit het beleid van het land.

Het ONBTC benadrukte dat Dr. Ammous geen vergoeding heeft aanvaard voor zijn rol en alleen geïnteresseerd is in het ondersteunen van het Bitcoin-beleid van president Bukele.

Het National Bitcoin Office van El Salvador werd opgericht in november 2022 door president Bukele om het beheer van alle crypto-gerelateerde zaken in het land te overzien.

Naast de recent benoemde hoogleraar, maken ook de Amerikaanse presentator Max Keizer en televisiepresentator Stacy Herbert deel uit van het Bitcoin-team van president Bukele.

Max Keizer merkte op dat het boek The Bitcoin Standard “miljoenen mensen heeft ‘orange-pilled’, waaronder oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, en talloze zakelijke en financiële zwaargewichten die dagelijks Bitcoin aan hun reserves blijven toevoegen.”

Het bericht Auteur van ‘The Bitcoin Standard’ wordt economisch adviseur van El Salvador verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters