Balenciaga gaat Bitcoin en Ethereum accepteren

Volgens The Wall Street Journal zal het Franse luxe modemerk Balenciaga vanaf volgende maand Bitcoin en Ethereum accepteren als betaalmiddel zowel online als op geselecteerde fysieke locaties. Het modemerk werkt ook aan een metaverse strategie.

Grote modemerken beginnen met het accepteren van crypto munten

Door deze stap is Balenciaga het nieuwste modemerk dat crypto munten accepteert als betaalmethode. Eerder deze maand kondigde Gucci aan dat het crypto-betalingen zou gaan accepteren. Gucci accepteert momenteel de cryptocurrencies Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dogecoin en Shiba Inu als betaling.

Balenciaga zal in eerste instantie alleen betaling toestaan ​​in Bitcoin en Ethereum, maar is van plan het programma te zijner tijd uit te breiden naar andere munten.

Een enorme potentiële markt voor modemerken

Steeds meer luxe modemerken beginnen de stap te maken naar Web3. Het afgelopen jaar hebben tal van grote merken, waaronder Balenciaga, Gucci, Nike, Dolce & Gabbana en Burberry, al NFT-collecties en metaverse winkels gelanceerd. Al deze grote bedrijven zijn digitale mode als een enorme kans. Volgens verschillende experts zou deze nieuwe wereld uiteindelijk een waarde van $2 biljoen kunnen benaderen.

In december kondigde Balenciaga de oprichting aan van een interne metaverse business unit. En dat neemt Balenciaga heel serieus. De CEO van het modebedrijf, genaamd Cédric Charbit, vertelde dat hij de metaverse als een land ziet. En deze markt is net zo belangrijk als elk ‘echt’ land waar het bedrijf momenteel in opereert.

Ook vertelde de CEO van Balenciaga dat de recente markt crash de positie van Balenciaga over crypto niet heeft beïnvloed. Charbit vertelde dat de strategie van zijn bedrijf voor de lange termijn is gemaakt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Balenciaga gaat Bitcoin en Ethereum accepteren verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters