Bearish nieuws: ‘Aantal Bitcoin bij de beurzen stijgt’

De hoeveelheid Bitcoin die door investeerders wordt vastgehouden bij gecentraliseerde beursplatformen zit in de lift. Over het algemeen is dat bearish nieuws, omdat een grotere hoeveelheid Bitcoin bij de beurzen betekent dat er meer beschikbaar zijn voor de vrije verkoop.

Blockchain-analyseplatform Glassnode schrijft dat het aantal Bitcoin bij de beurzen in vier weken is toegenomen met 31.382 stuks (~1,16 miljard dollar).

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In totaal komt het aantal Bitcoin bij de beurzen met deze stijging op 2,35 miljoen stuks te liggen. De kans is groot dat alle Bitcoin die investeerders richting de beurzen sturen bedoeld zijn om te liquideren (verkopen).

Waarom zou je ze anders richting een beursplatform sturen?

Al klopt het dat je bij sommige beursplatformen ook een rendement kunt vangen over Bitcoin die je daar vastzet. Maar we hebben in het verleden genoeg platformen gezien waarbij dit faliekant misging.

Nu is het vooral de vraag of de stijging van het aantal Bitcoin bij de beurzen ervoor zorgt dat de rally van de digitale munt voorbij is. Voorlopig lijkt dat niet het geval, want ook vandaag weer staat Bitcoin op een mooie plus.

De koers klokt binnen op 37.186 dollar en staat daarmee met 1,53 procent in het groen ten opzichte van 24 uur geleden.

Waarom stijgt Bitcoin vandaag?

De stijging van Bitcoin van vandaag lijkt vooral het gevolg van de overwinning van de Argentijnse pro-Bitcoin kandidaat Javier Milei.

I am happy for change in Argentina and Bitcoin is as well. “The Central Bank is a Scam” #Milei pic.twitter.com/TvYtk5mwq5

— Marc van der Chijs (@marcvanderchijs) November 19, 2023

Wat Milei zo interessant maakt voor Bitcoin? Hij noemde de centrale bank “oplichterij” en is van plan deze af te schaffen in de Verenigde Staten. Het land zal niet meteen overstappen op een Bitcoin-standaard, maar lijkt in eerste instantie voor de Amerikaanse dollar te kiezen.

Zo wordt de enorme stijging van het aantal Bitcoin bij de beurzen weer uitgebalanceerd met een stukje goed nieuws vanuit Argentinië. Het wordt interessant om te zien of Milei ook daadwerkelijk iets van plan is met Bitcoin in het land.

The post Bearish nieuws: ‘Aantal Bitcoin bij de beurzen stijgt’ appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters