Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt

Een recente analyse van Glassnode leert ons dat de huidige bearmarkt de zwaarste in de geschiedenis van Bitcoin is. Meerdere factoren dragen eraan bij dat de huidige bearmarkt de meest dramatische in de historie van de digitale munt is. Op 24 juni publiceerde Glassnode hun rapport met de titel “A Bear of Historic Proportions” om daarin alle feiten op een rij te zetten.

Voor het eerste onder all-time high vorige cyclus

Zowel Bitcoin als Ethereum hebben tijdens deze bearmarkt voor het eerst in de geschiedenis onder hun all-time high van de vorige cyclus gehandeld. Inmiddels zijn we daar weer bovenop, maar volgens Glassnode karakteriseert dat de huidige bearmarkt. Ook handelt de Bitcoin koers momenteel onder het 200-daagse bewegende gemiddelde. Iets wat op zich al een zeldzaamheid is, maar tijdens de bearmarkt van 2022 zijn we zelfs onder de helft van deze statistiek gedoken.

Ook de Mayer Multiple is tijdens de recente capitulatie van de Bitcoin koers onder de score van 0,5 gedoken. Dat is iets wat sinds 2015 niet meer gebeurd is. Een laatste bevestiging van de bearmarkt zit in het feit dat de Bitcoin koers onder de gerealiseerde prijs is gevallen. De gerealiseerde prijs is de gemiddelde koers waartegen alle Bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld. Vaak vormt die koers een stevige weerstand voor de beren, maar ditmaal was daar dus geen sprake van.

Derde keer in zes jaar tijd

Een Bitcoin koers die onder de gerealiseerde prijs handelt is zo zeldzaam dat we dit in de afgelopen zes jaar slechts voor de derde keer zien. Over de gehele levensduur van Bitcoin is dit fenomeen slechts 5 keer voorgekomen. Momenteel handelen we ongeveer 10 procent onder de gerealiseerde prijs. Dat soort statistieken geven in ieder geval het gevoel dat de bodem nu toch een keer in zicht moet komen.

Nadat Bitcoin in juni onder de 20.000 dollar heen viel realiseerden Bitcoiners het grootste in dollars uitgedrukt verlies in de geschiedenis van de munt. In totaal werden er voor meer dan 4,234 miljard dollar aan verliezen gerealiseerd. Dat is een toename van 22,5 procent ten opzichte van het record van medio-2021. Bitcoin handelt momenteel ongeveer 70 procent van de piek van november 2021 met een koers van rond de 21.000 dollar.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters