Bedenker van de Cash App vermoord in San Francisco

Bob Lee, de voormalig Chief Technology Officer van Square en de bedenker van de Cash App is overleden nadat hij werd neergestoken in San Fransisco op dinsdag 4 april. Vanuit de tech-gemeenschap reageert men vol afschuw op het bericht. “Hij was een vrijgevig mens die het niet verdiende om vermoord te worden”, aldus Bill Barhydt, de CEO van Abra.

I just got devastating news that our friend Bob Lee (@crazybob ) was killed in SF early today.

Bob was a dad, the former CTO of Square where he created Cash App & CTO of Mobile Coin.  He was a generous decent human being who didn’t deserve to be killed.https://t.co/RnzA1Idpun

— Bill Barhydt (@billbarhydt) April 5, 2023

Jack Dorsey reageert

Ook Jack Dorsey, de huidige CEO van Block (voormalig Square), reageerde op de berichtgeving. Hij deed dat via Nostr, een decentraal alternatief voor Twitter. “Het is echt. Ik krijg belletjes. Het breekt mijn hart”, aldus Dorsey.

.⁦@Jack⁩ confirms on Nostr this evening that it was indeed Bob Lee of Square/Cash App who was murdered in San Francisco this morning.

RIP. pic.twitter.com/ouTaOMAJWP

— Richard (@thatrpb) April 5, 2023

Volgens Dorsey was Bob Lee essentieel voor Square en Cash App in zijn tijd bij het bedrijf. Het lijkt er vooralsnog op dat het een willekeurige aanval op de tech-ondernemer was.

I just found out my good friend was killed last night while walking him in San Francisco

He was in the “good” part of the city and appeared to have been targeted in a random mugging/attack

Fuck San Francisco

— Jake Shields (@jakeshieldsajj) April 5, 2023

Voormalig UFC-vechter Jake Shields liet op 5 april weten dat Bob Lee een “goede vriend” van hem was en dat hij werd aangevallen in een van de “goede” buurten in San Francisco.

Criminaliteit in Amerika

We horen echter steeds vaker dit soort verhalen over criminaliteit in de Verenigde Staten, die niet heel veelbelovend zijn. Het verschil tussen arm en rijk neemt in Amerika dusdanig toe, dat je steeds meer van dit soort ellende krijgt.

De kans is aanwezig dat Bob Lee gewoon door een willekeurig persoon werd overvallen en dat dit hem fataal is geworden. Voor je gevoel hoort dat niet bij een land als Amerika, maar het is wel de realiteit.

Zeker in San Francisco schijnt dit steeds vaker te gebeuren, met name als je in de verkeerde buurten komt. Nu werd Bob Lee dus zelfs aangevallen in een “goed” deel van de stad.

Het bericht Bedenker van de Cash App vermoord in San Francisco verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters