Beleggers laten Memecoins Links Liggen: Bitcoin ETF is nieuwe Hot Item

De interesse van beleggers neigt steeds meer naar spot exchange-traded funds binnen de cryptomarkt, terwijl de aantrekkingskracht van memecoins afneemt.

Deze trend wijst op een groeiende voorkeur voor meer gevestigde en traditionele vormen van crypto-investeringen, zoals ETF’s, ten opzichte van de meer volatiele en risicovolle memecoins. Deze ontwikkelingen hebben een positieve uitwerking op de waarde van Bitcoin, die aanzienlijk is gestegen.

Cryptomarkt verschuift naar gecentraliseerde platforms

Uit gegevens van The Block’s Data Dashboard blijkt dat handelaren in toenemende mate de gedecentraliseerde handelsplatformen verruilen voor gecentraliseerde platforms, nu de gekte rond memecoins plaatsmaakt voor de opwinding rond spot exchange-trade funds in de cryptomarkt.

Tussen mei en juni is het maandelijkse handelsvolume op gedecentraliseerde platforms ten opzichte van gecentraliseerde platforms aanzienlijk gedaald, van 22% naar 16,8%. Slechts vier dagen na juli is deze verhouding verder gedaald tot net onder de 14%.

Grafiek van The Block Crypto Data.

De toename in populariteit van gedecentraliseerde exchanges (DEXen) in mei werd eerder al gedocumenteerd, waarbij The Block meldde dat handelaren massaal naar gedecentraliseerde platforms trokken om memecoins te verhandelen. Op 5 mei bereikten de volumes op Ethereum-gebaseerde DEXen voor de handel in de memecoin Pepe een niveau van meer dan $600 miljoen.

De recente interesse in grote cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Ethereum, aangewakkerd door de onverwachte aanvraag van BlackRock op 15 juni voor een spot bitcoin exchange-traded fund, lijkt institutionele beleggers naar de gecentraliseerde platforms van de markt te hebben getrokken. Sinds de indiening door BlackRock is de waarde van Bitcoin met meer dan 20% gestegen.

Toenemende institutionele belangstelling voor cryptocurrency’s

Devin Ryan, analist bij het aandelenonderzoeksbureau JMP, schrijft de recente toename in handelsvolumes toe aan de toetreding van institutionele investeerders tot de markt.

“Het lijkt erop dat de stijging van het handelsvolume gedurende de week die eindigde op 24 juni, die samenviel met een 12% week-op-week stijging van de totale cryptomarktkapitalisatie, hoogstwaarschijnlijk te danken is aan het momentum in de sector nadat BlackRock (BLK, NC) een aanvraag indiende bij de SEC voor een spot Bitcoin ETF,” zei Ryan, verwijzend naar de indiening van de vermogensbeheerder op 15 juni.

Sinds BlackRock op 15 juni zijn aanvraag indiende, hebben verschillende bedrijven, waaronder WisdomTree, Invesco en Bitwise, in navolging daarvan hun eigen aanvragen ingediend voor fondsen om de prijs van de grootste cryptocurrency te volgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Beleggers laten Memecoins Links Liggen: Bitcoin ETF is nieuwe Hot Item verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters