Benjamin Cowen verwacht diepe correctie voor altcoins

De populaire analist Benjamin Cowen waarschuwt zijn 783.000 abonnees op YouTube dat de geschiedenis signaleert dat er weleens een gigantische correctie in de pijpleiding kan zitten voor altcoins. Volgens Cowen ziet de Bitcoin-dominantie grafiek er momenteel sterk uit. Als de geschiedenis een goede voorspeller van de toekomst is, dan kan Bitcoin het de komende periode weleens beter doen dan altcoins.

Niet goed voor altcoins

Voor Bitcoin komt de halving eraan en vaak is dat geen goede zaak voor altcoins. Op dit moment staat de halving voor april 2024 op de planning, maar het kan nog maart worden als de miners er wat meer vaart achter zetten. “Als de dominantie bullish is in het jaar voor de halving, dan is dat vaak niet goed voor altcoins”, aldus Cowen.

Dat is echter puur en alleen gebaseerd op resultaten uit het verleden, die in principe niets hoeven te zeggen over de toekomst. Al is het wel bijzonder om te zien dat Bitcoin op dit moment nog altijd zo dominant is.

We horen al jaren en jaren over de zogenaamde flippening van Bitcoin door Ethereum. Waarmee Ethereum de nummer één positie van Bitcoin zou moeten overnemen. Tot op heden staat Bitcoin echter nog ver voor op Ethereum en is er zeker geen sprake van een flippening.

Boven de 49 procent?

Als Bitcoin erin slaagt om zijn dominantie boven de 49 procent uit te brengen, dan is dat volgens Cowen een signaal om uit altcoins te stappen. Dan kan de dominantie volgens hem zelfs stijgen als de Bitcoin koers zelf daalt.

Verder deelt Cowen dat hij denkt dat het kapitaal op de langere termijn sowieso van altcoins naar Bitcoin gaat. “Je kunt het bloeden van altcoins richting Bitcoin zien. Het is te duidelijk voor woorden. Het gebeurt, maar het is een langzaam proces”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven ligt de dominantie van Bitcoin op 45,9 procent en is het nog redelijk ver verwijderd van de 49 procent. Over de afgelopen week moest Bitcoin zelfs een daling van 4 procent opschrijven en is het echt aan de bulls om de koers weer wat omhoog te trekken.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Benjamin Cowen verwacht diepe correctie voor altcoins verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters