Bestaat de Bitcoin-stad van El Salvador niet?

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. In combinatie met die veelbelovende ontwikkeling kondigde het land ook de bouw van een zogenaamde Bitcoin-stad aan. Nu zijn er een aantal individuen op Twitter die claimen dat zij bewijs hebben dat de plannen voor de stad in werkelijkheid “helemaal niet bestaan.”

Wat is er aan de hand?

In het hierboven aangehaalde bericht claimt men dat het ministerie “duidelijk heeft gemaakt” dat het project, dat in 2022 werd aangekondigd door president Nayib Bukele, slechts een “publiciteitsstunt” was. Als we heel eerlijk zijn, dan zien de onderstaande foto’s van de stad er ook wel heel onrealistisch en onwerkelijk uit.

#Bitcoin City is coming along beautifully pic.twitter.com/A6ay8aAREW

— Nayib Bukele (@nayibbukele) May 9, 2022

Het lijkt op deze beelden alsof men in El Salvador bezig is met de planning van een nieuwe wereldstad. Wat behoorlijk ambitieus is voor een land dat praktisch onderaan de economische ladder staat.

Hearing odd rumors that Bitcoin City has been cancelled – it most certainly has not. This comes as someone posted this document from our public works department saying there are no plans registered for the development. This is because the plans are not yet formalized and… pic.twitter.com/Gu8rCcP6mP

— Escape to El Salvador (@ElSalvadorVisas) April 27, 2023

Vanuit Escape to El Salvador reageert men echter ontkennend op de geruchten dat de bouw van Bitcoin City niet door zou gaan. “Wij horen geruchten dat Bitcoin City geanuleerd zou zijn, dat is zeker niet waar. […] De plannen zijn alleen nog niet geformaliseerd”, aldus Escape to El Salvador.

Een bijzonder project

Ondanks dat alles niet op rolletjes loopt, wat je ook niet kan verwachten van een land als El Salvador, blijft het een bijzonder project. Grappig genoeg is president Nayib Bukele, ondanks dat de Bitcoin koers het niet fantastisch doet, nog altijd mateloos populair in het land.

https://t.co/24hoIEuYVg

— Nayib Bukele (@nayibbukele) April 14, 2023

Als de data van DATOWORLD klopt, dan is hij op dit moment wereldwijd de president met het grootste vertrouwen van zijn bevolking. Ruim 90 procent van de Salvadoraanse bevolking zou op dit moment nog achter Bukele staan, wat een stuk hoger is dan de mate van goedkeuring die Westerse presidenten ontvangen.

Op het moment van schrijven bezit El Salvador 2.546 Bitcoin, waar het grofweg 108 miljoen dollar voor betaalde. Tegen de huidige koers van ongeveer 28.000 dollar kunnen ze nog 71,28 miljoen dollar voor die Bitcoin krijgen.

Daarmee staat El Salvador dus op een bescheiden verlies van ongeveer 30 miljoen dollar, maar de keuze voor Bitcoin is er uiteraard een voor de lange termijn. Het is op dit moment nog veel te vroeg om de gewaagde sprong van president Nayib Bukele te beoordelen.

The post Bestaat de Bitcoin-stad van El Salvador niet? appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters