Beursgenoteerde miner verkocht in juli grote hoeveelheid Bitcoin

Het beursgenoteerde Marathon Digital, één van de grootste Bitcoin miners ter wereld, verkocht in juli het duizelingwekkende aantal van 750 Bitcoin. Dat leverde het bedrijf een bedrag van ongeveer 22,5 miljoen dollar op. Ondanks die verkoop groeide de voorraad van Marathon Digital naar 12.964 Bitcoin, omdat het er 1.176 wist te minen in juli.

Koersexplosie van Marathon Digital

Na het lastige 2022 is het jaar 2023 al een stuk beter verlopen voor Marathon Digital. Vanaf het begin van het jaar gemeten is het aandeel van de beursgenoteerde miner met 387 procent gestegen.

Dat levert het bedrijf een market cap van 2,81 miljard dollar op; waarmee het tot de grotere miners van de industrie behoort. Ook de voorraad van 12.964 Bitcoin is indrukwekkend te noemen.

Tegen de huidige koersen is die voorraad ongeveer 380 miljoen dollar waard. Ergens is het wat dat betreft vreemd dat Marathon Digital op dit moment 2,81 miljard dollar waard is.

Dat heeft natuurlijk ook te maken met de miners die Marathon Digital bezit. Afgelopen maand is de productie bijvoorbeeld met 20 procent gestegen ten opzichte van juni 2023 en met 1.527 procent ten opzichte van juli 2022.

Waarom verkoopt Marathon Digital zijn Bitcoin?

De vraag is natuurlijk waarom Marathon Digital een deel van hun Bitcoin verkocht in juli. Het antwoord laat zich grotendeels raden. Waarschijnlijk is dat nodig om de operaties voor een gedeelte te financieren en mogelijk dekken ze zich in tegen lagere koersen.

Er dreigt al enige tijd een recessie en de kans is aanwezig dat de Bitcoin koers hierdoor ook een zwaar einde van 2023 tegemoet gaat. Ze hebben waarschijnlijk geleerd van 2022 en willen een dikkere pot van Amerikaanse dollars opbouwen om nieuwe ellende te voorkomen.

Een gedeelte van de Bitcoin-verkoop van Marathon Digital is dus te verklaren als een normale gang van zaken binnen een mining-bedrijf en de rest om zich in te dekken tegen een potentiële mini-winter.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Beursgenoteerde miner verkocht in juli grote hoeveelheid Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters