Bitcoin-analist markeert $32.500 lanceer-zone voor BTC-prijs

Op 4 juli worstelden Bitcoin (BTC)-stieren met een waarde rond de $31.000, terwijl de Amerikaanse markt de handelsdag afsloot, wat de deur openzette voor potentiële volatiliteit.

Winst in de nacht

De prijsactie van BTC, zoals blijkt uit de gegevens van TradingView, poogde ‘s nachts winst te realiseren. Deze klom tot bijna $31.400 voordat het momentum afnam, waardoor BTC/USD binnen een relatief beperkt handelsbereik bleef.”

Bron: Tradingview BTC/USD

Hoewel nieuwe jaarlijkse pieken nog niet zijn bereikt, toonden marktdeelnemers toch optimisme over kortetermijnperspectieven, gezien het recente marktgedrag

Steeds positiever tegenover Bitcoin

Decentrader, een handelsanalysetool, stelde zelfs dat Bitcoin op basis van hun eigen handelsinstrumenten er ‘op vrijwel alle tijdframes bullish uitziet’.

“Het lijkt alsof de markt zich opmaakt voor een opwaartse beweging”, voegde Philip Swift, mede-oprichter van Decentrader en ontwikkelaar van de on-chain databron LookIntoBitcoin, toe.

Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsbedrijf Eight, voorspelde dat ‘aanzienlijke winsten’ pas zouden volgen zodra BTC/USD de grens van $32.500 zou doorbreken om nieuwe hoogtepunten te realiseren. “Goede consolidatie in Bitcoin op dit moment. Er zijn enkele pieken bereikt, maar we zien nog geen versnelling”, concludeerde hij.

Good consolidation on #Bitcoin here.

Swept some highs, but no acceleration.

The actual acceleration will occur above $32,500.

Until then it’s just a slow grind. pic.twitter.com/mu781Tmzt7

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) July 4, 2023

Ook iets voorzichtigere reacties

Sommige analisten blijven een scenario voorspellen waarin lagere niveaus worden bereikt in de tweede helft van 2023, na een tussenliggende piek.

“Zolang Bitcoin op macroniveau boven de $25.000 blijft, neig ik steeds meer naar het idee van een langetermijnbodem”, schreef Crypto Tony, een prominente handelaar, in een recente analyse over dit onderwerp.

Ik blijf van mening dat we later dit jaar waarschijnlijk een aanzienlijke daling zullen zien, maar deze zal hoogstwaarschijnlijk deel uitmaken van een breder accumulatiegebied.

Tegelijkertijd tonen de meest recente on-chain gegevens van analysefirma Glassnode een voortdurende accumulatie bij de kleinere spelers in het veld van Bitcoin-investeerders.

Deze “shrimps” met minder dan 1 BTC, breiden momenteel hun bezit uit met meer dan 33.000 BTC per maand op basis van een voortschrijdend gemiddelde.

Volgens Glassnode is de datatrend opmerkelijk: “Met slechts 130 van de 5263 (2,5%) handelsdagen die een grotere maandelijkse positieverandering laten zien.”

“Dit brengt het totaal aantal munten in handen van de ‘shrimp’-klasse op 1,33 miljoen BTC”, concludeerde het bedrijf.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin-analist markeert $32.500 lanceer-zone voor BTC-prijs verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters