Bitcoin analyse: de koers schiet boven de 50.000 dollar, what is next?

Bitcoin schiet met een ongekende snelheid omhoog tot boven de 50.000 dollar, een prijsniveau dat de koers sinds eind 2021 niet meer bereikt heeft. Vandaag is dus een historische dag. Wel wil ik wel oproepen tot voorzichtigheid. De koers is inderdaad hard gestegen en dat is reden om blij te zijn, maar toch zien we wel steeds meer tekenen van trenduitputting.

De tripple bearish divergentie

Laat ik beginnen met het uitspreken dat in mijn eerdere analyse de koers een voor mij onverwachte richting koos. Kopers kwamen terug in de markt, en dat invalideerde mijn scenario waarin Bitcoin eerst zou corrigeren voordat het richting de 50.000 dollar zou stijgen.

Aan de hand van indicatoren en belangrijke prijsniveaus bespreken we een volgende beweging. Dit zullen we vandaag doen door de RSI-indicator erbij te pakken. Ik wil geen feestbederver zijn, maar laten we eerlijk zijn: wat we zien op de onderstaande grafiek is zeer bearish. We zien namelijk dat, terwijl de koers driemaal een hoger hoogtepunt maakt, de RSI steeds lagere hoogtepunten vormt, wat duidt op een bearish divergentie.

Uiteraard is het lastig om aan te geven waar de koers zal corrigeren. Of dit nu op de 50.000 dollar is, of 51.000 dollar is nu niet van belang. Helder is dat zolang de RSI lagere hoogtepunten blijft maken terwijl de koers hoger stijgt, de kans heel groot is voor een correctie. Hierbij is het heel belangrijk dat de 47.000 dollar behouden blijft als ondersteuning, zodat niet de hele opwaartse beweging geïnvalideerd wordt.

Waar staat Bitcoin op de weekgrafiek?

Om een goed beeld te krijgen van de huidige langetermijnkoers, zoomen we uit en pakken we de weekgrafiek erbij. We zien dat de koers op dit moment minder dan 40% verwijderd is van de All Time High. Er gaan geluiden rond, met name op X, dat de koers mogelijk een nieuwe All Time High zou kunnen bereiken voordat de halving plaatsvindt. Als dit scenario werkelijkheid wordt, zou dat voor het eerst in de geschiedenis van Bitcoin zijn.

Ongeacht de haalbaarheid ervan, omdat de koers makkelijk in korte tijd met 10/20 of zelfs 30% kan stijgen, is het niet zinvol om hierop te anticiperen. Het ‘this time is different’-verhaal heeft vaak niet gelijk, en op zichzelf is de halving geen dag van spectaculair koersvuurwerk, kijkend naar voorgaande jaren.

Daarnaast is het gebruikelijk dat de koers na grote stijgingen zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, corrigeert. Dit is daarom niet het moment om te ‘FOMO’en’, maar juist om voorzichtig te zijn.

The post Bitcoin analyse: de koers schiet boven de 50.000 dollar, what is next? appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters