Bitcoin analyse: dit is de laatste support tot 20.000 dollar

Het gaat hard met bitcoin, en helaas de verkeerde kant op. Het is pas één keer ooit voorgekomen dat bitcoin 6 weken achter elkaar rood was. Deze week zou dat record verbroken kunnen worden. Laten we naar de koersen kijken.

Trendlijn gebroken

Om te beginnen kijken we naar de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle 1 dag is. Daar kunnen we zien dat bitcoin flink verder daalde na het breken van de trendlijn. In mijn vorige analyse waarschuwde ik hiervoor, en helaas is dit scenario uitgekomen.

Op dit moment zit de koers bijna weer op 32.000 dollar. De koers heeft namelijk een support gevonden rond dezelfde plek waar het laagtepunt van 2021 was. Helaas is dit eerder slecht dan goed, want deze support is al vaker aangeraakt.

Raken de kopers op?

De reden waarom de prijs steeds terug omhoog wordt gedrukt op deze plek, is omdat er meer kopers zijn dan verkopers. Echter, het aantal kopers raakt ooit op. Als dat op deze plek gebeurt zal dat niet positief uitpakken voor bitcoin. Dit is namelijk de laatste support tot een bitcoin koers van 20.000 dollar (18.940 euro) – bij de all time high van december 2017.

Dat kunnen we het beste zien op bovenstaande grafiek. Op dit moment wordt de prijs teruggedrukt op de blauwe zone, maar als die zal falen, is er geen support waar bitcoin tot rust kan komen. In ieder geval niet tot 20.000 dollar. Ik weet dat dit een beetje doemdenken is, maar het is goed om meerdere scenario’s te overzien.

Kansberekening

Omdat deze analyse erg negatief is – ik heb helaas geen keus – moeten we ook een beetje positief kijken naar de koers; het is nog nooit voorgekomen dat bitcoin 6 weken achter elkaar rood kleurde. Hoe is dit positief? Dat zal ik je uitleggen.

In bovenstaande grafiek is de laatste keer weergeven dat bitcoin 6 weken achter elkaar rood kleurde; in de nazomer van 2014. Het is tot nu toe niet mogelijk geweest om daar een zevende week aan vast te plakken. En omdat dit nog nooit gebeurd is, is het ook aannemelijk dat dat deze week niet zal gebeuren.

Helaas is dit geen garantie dat bitcoin daadwerkelijk groen wordt, maar omdat de kans zich nog nooit heeft voorgedaan, is het logisch om deze aanname te maken. Hiermee zouden we – in ieder geval voor één week – even naar adem kunnen happen.

The post Bitcoin analyse: dit is de laatste support tot 20.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters