Bitcoin analyse: ligt er een kans voor het oprapen?

Op dit moment verkeert bitcoin in een neerwaartse trend en we zagen de afgelopen weken vooral veel rode cijfers. Deze week is tot nu toe uitzonderlijk slecht, omdat we op het moment van schrijven zo’n 18% in het rood staan. Zware tijden voor investeerders zou je zeggen, of brengt deze neerwaartse trend juist nieuwe kansen met zich mee?

Tweederde van de prijs af

Zoals je in de afbeelding hieronder ziet hebben we in november 2021 een top gevormd rond de 69.000 dollar (59.750 euro), en zitten we vanaf dat moment in een grote neerwaartse trend. Voor de mensen die vorig jaar bitcoin hebben gekocht is dit natuurlijk erg pijnlijk, maar voor hen die bij willen kopen of voor het eerst willen kopen; er is 68% vanaf sinds de all time high. Je krijgt nu dus meer bitcoin voor het geld dat je wilde investeren dan wanneer je in november de portemonnee had getrokken. 

BTC/USD 1W

Een belangrijke vraag is natuurlijk of het hierbij blijft, of ligt er nog een grotere daling om de hoek? Laten we hiervoor naar de 4-uurs grafiek kijken. 

Na gisteren de 20.070 dollar aangetikt te hebben, zagen we een aantal groene candles op een rij, om vervolgens weer wat in te leveren. Uiteraard komen we niet uit bed voor een 21.600 dollar (20.900 euro) per bitcoin, maar toch is het goed om te kijken waarom we juist het 20.000 dollar (19.200 euro) level als support zagen. Dit is niet heel lastig te verklaren.

In 2017 hebben we namelijk rond de 20.000 dollar een top gevormd. Toen was dit level een weerstand. En zoals u misschien wel weet verandert een weerstand vaak in een ondersteuning wanneer de weerstand gebroken is. 

Omgekeerde hoofd- en schouders patroon

Tot nu toe is deze ondersteuning sterk, en kunnen we naar hogere levels gaan kijken. En daar is ook reden voor te vinden, aangezien we in de grafiek een patroon zien vormen, namelijk: een omgekeerd hoofd- en schouders patroon. 

Het omgekeerde hoofd- en schouders patroon is het spiegelbeeld van het gewone hoofd- en schouders patroon. Waar het gewone patroon uit drie stijgingen bestaat, bestaat het omgekeerde patroon uit drie dalingen die we een linkerschouder, een hoofd en een rechterschouder noemen, zoals je ook in de afbeelding hieronder ziet. Deze omgekeerde hoofd- en schouders formatie is van groot belang, omdat het een lokale bodem kan aangeven. 

Bij dit patroon hoort ook een koersdoel. Hoe hoog dit is, hangt af van de hoogte van het hoofd tot aan de neklijn. Die hoogte plaats je op de neklijn, en in dit geval is het koersdoel dus 25.400 dollar (24.400 euro). 

BTC/USD 4H

Er is natuurlijk ook een kans dat dit patroon niet uitspeelt als verwachten. Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld  de rechterschouder dieper zakt en lager is dan het hoofd. In dat geval is dit patroon niet meer geldig en moeten we opnieuw naar de schetstafel gaan. In het geval van meer rode cijfers hebben we allereerst het 20.000 dollar (19.200 euro) level als ondersteuning. Komen we daaronder, dan zou het mogelijk zijn dat we naar een stuk lagere levels moeten kijken.

The post Bitcoin analyse: ligt er een kans voor het oprapen? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters